Tribuna Romaneasca | Romanian Tribune - Ziarul românilor-americani editat la Chicago ??ISSN 1556-1135
Rolex own gem laboratories, experienced replica omega watches experts using the most advanced equipment control gem quality. These gems subsequently handed over to rolex daytona uk the company's internal stone setting masters, professional technology to enhance its natural luster. Rolex exclusive casting the insid,This new self-winding mechanical movement serves as masterpiece watches the pinnacle of watchmaking. This only has 14 patents movement, in precision, power reserve, shockproof, anti-magnetic, wear comfortable and reliable all respects is very good, perfect watches display of exquisite Rolex technology.
Tribune Romaneasca | Romanian Tribune
Tribuna Romaneasca | Romanian Tribune
An independent publication of:
Romanian-American Network Inc. (NFP-NGO)
The largest Romanian newspaper
in United States.
Ultima Editie Tiparita:
RomanianTribune - Prima Pagina - Editia 293
Din Editia Tiparita:
Newsletter:
Pentru a primi versiunea electronica a ziarului, introdu adresa de e-mail aici:
Aboneaza-te
Evenimente de la
inchiderea editiei tiparite
Ultimele Stiri de la
inchiderea editiei tiparite

Deputatul Lubanovici: ”am reclamat organizarea pompieristica a unui eveniment de o asemenea amploare”

Congresul Romanilor de Pretutindeni a facut primul pas ... cu stangacie!

 Congresul Romanilor de Pretutindeni ce a avut loc in Bucuresti la sfarsitul saptamanii trecute a reusit performanta de a strange mult mai multe plangeri decat participanti, intr-un termen mult mai scurt. Acest lucru se datoreaza in primul rand faptului ca proasta organizare pare a fi fost facuta astfel intentionat, restrictionand posibilitatea de participare a reprezentantilor asociatiilor si organizatiilor romanesti din diaspora.

Asa se face ca din Statele Unite ale Americii au fost doar 2 reprezentanti, unul despre care Bogdan Banu, un tanar activ in comunitatea romaneasca din Washington DC, scria in articolul sau din 16 Iunie 2016 - Congresul romanilor de pretutindeni – de la ridicol la ilegal , sesizand urmatoarele lucruri:

”...am sa dau un exemplu, si anume cel al domnului Ion Serega, reprezentantul din SUA care a depus dosarul in timp until, dar care este din pacate mai faimos pentru cazierul sau decat pentru implicarea lui in viata comunitara romaneasca. Ceea ce este insa cel mai grav este ca domnul Serega se face vinovat, nu o data, ci chiar de doua ori de… fals in acte. Asa cum o dovedesc copii ale documentelor curtii de judecata din Los Angeles County acesta a pledat vinovat in fata judecatorului pentru falsificarea unor acte publice!

Pentru ca acuzatiile si criticile au inceput sa curga de la diversi lideri de asociatii si organizatii din diaspora, apreciem faptul ca deputatul Mircea Lubanovici a sustinut o declaratie politica azi, 28 iunie, in plecul Camerei Deputatilor din Parlamentul Romaniei, in care dupa ce recunoaste modul pompieristic de organizare a acestui Congres, ne arata totusi increderea sa in rezultatele acestuia acordandu-le celor 35 ”sprijinul nostru (Nota Redactiei: al lor, al organizatorilor - banuim) neconditionat in demersurile ce privesc realizarea obiectivelor asumate.”

In alte cuvinte, suna cam asa: ”am inceput cu stangacie dar ... va sustinem!”.

Iata mai jos si declaratia politica a domnului Lubanovici:

* * *


Declaratia politica
sustinuta de
deputatul Mircea Lubanovici
in plenul
Camerei Deputatilor,
marti, 28 iunie 2016.
Congresul si Consiliul Romanilor de Pretutindeni la inceput de drum


Onorat Prezidiu, doamnelor si domnilor deputati,

Prin declaratia de astazi doresc sa aduc in atentie evenimentul care s-a desfasurat zilele trecute la Palatul Parlamentului, este vorba de mult asteptatul Congres al Romanilor de Pretutindeni, la care am participat.

Doresc sa mentionez si pe aceasta cale si sa amintesc tuturor ca atat Partidul National Liberal din care fac parte, cat si personal, inca de la inceputul mandatului meu, in calitate de deputat, reprezentant al romanilor din Colegiul 3 - Diaspora, dar si de Presedinte al Comisiei pentru comunitatile de romani din afara granitelor tarii, am promovat si am dorit sa se organizeze Congresul Romanilor de Pretutindeni, in conformitate cu dispozitiile Legii 299/2007 privind sprijinul acordat romanilor de pretutindeni, in scopul unei reprezentari cat mai eficiente, precum si pentru intarirea legaturilor dintre reprezentantii institutiilor statului roman cu diaspora. Insa, de fiecare data am solicitat imperativ ca evenimentul sa fie organizat in conditii optime si care sa ofere sanse egale pentru toti romanii care doresc sa participe, indiferent de tara in care au ales sa traiasca. Fiind adeptul lucrului bine facut, am reclamat organizarea pompieristica a unui eveniment de o asemenea amploare, cu atat mai mult cu cat sunt implicati bani publici.

Tergiversarea in mod nejustificat de catre Birourile permanente reunite ale celor doua Camere in ceea ce priveste redactarea si adoptarea Hotararii privind convocarea primului Congres al romanilor de pretutindeni, comunicata Comisiilor de specialitate abia in data de 24 martie 2016, desi cele doua comisii de specialitate au aprobat inca din 13 octombrie 2015 Metodologia privind organizarea alegerii delegatilor la Congresul Romanilor de Pretutindeni, a condus in cele din urma la organizarea pe fuga si cu reducerea drastica a termenelor stabilite initial, ceea ce a creat in randul romanilor din diaspora suspiciune si neincredere, fiind contestata, nu de putine ori, legitimitatea Congresului.

Totusi, de departe, principalul neajuns al evenimentului care tocmai s-a incheiat l-a constituit numarul mic al delegatilor la Congres si in plus lipsa reprezentantilor din tari precum Canada, Australia, Franta, Germania etc.

De-a lungul timpului, prin luarile mele de pozitie nu am facut altceva decat sa tin cont de doleantele cetatenilor romani din diaspora cu care sunt in permanent contact prin prisma activitatii mele si sa apar dreptul romanilor stabiliti in strainatate, ceea ce m-a determinat ca in mod repetat sa solicit respectarea unor termene care ar fi permis organizatiilor romanesti din afara granitelor tarii sa-si desemneze delegatii care sa reprezinte cel mai bine comunitatile de romani.

In acest moment, tinand cont de toate multumirile si nemultumirile care au fost exprimate in ceea ce priveste organizarea si desfasurarea Congresului, putem sa apreciem faptul ca desi nu s-a ridicat nici pe departe la asteptarile celor care ne-am dorit acest eveniment, este totusi un inceput care va permite, in masura in care va exista vointa necesara, o urmatoare editie care cel putin sa se apropie de ceea ce ar trebui sa insemne un Congres al Romanilor de Pretutindeni.

Deocamdata nu putem decat sa speram ca noul Consiliu format va deveni functional si isi va indeplini misiunea care ii revine conform legii si sa uram succes in activitate membrilor acestuia, care, pentru a-l face viabil, vor avea nevoie de implicarea si sprijinul autoritatilor de la Bucuresti. In acest sens, doresc, in calitate de Presedinte al Comisiei de specialitate din Camera Deputatilor, sa ii asigur de sprijinul nostru neconditionat in demersurile ce privesc realizarea obiectivelor asumate.

Inchei acest mesaj subliniind faptul ca, asa cum a declarat si Presedintele Romaniei, Diaspora trebuie sa fie o prioritate nationala pentru Romania si, asa cum am afirmat in numeroase randuri, romanii din strainatate merita respectul autoritatilor de la Bucuresti!

Dumnezeu sa binecuvinteze Romania si pe romani, oriunde s-ar afla ei!

Deputat PNL Mircea  Lubanovici
28 Iunie 2016 


Redactia + Comunicat de Presa

Trimite acest articol pe e-mail Tipareste acest articol
Cautare:
Gaseste un cuvant cheie folosind aceasta optiune:
Cauta in site
Pagina Principala | Despre Ziar | Publicitate | Programare Editii | Distributie | Abonamente | Redactie | Contact | Sponsori
© www.RomanianTribune.net