Tribuna Romaneasca | Romanian Tribune - Ziarul românilor-americani editat la Chicago ??ISSN 1556-1135
Rolex own gem laboratories, experienced replica omega watches experts using the most advanced equipment control gem quality. These gems subsequently handed over to rolex daytona uk the company's internal stone setting masters, professional technology to enhance its natural luster. Rolex exclusive casting the insid,This new self-winding mechanical movement serves as masterpiece watches the pinnacle of watchmaking. This only has 14 patents movement, in precision, power reserve, shockproof, anti-magnetic, wear comfortable and reliable all respects is very good, perfect watches display of exquisite Rolex technology.
Tribune Romaneasca | Romanian Tribune
Tribuna Romaneasca | Romanian Tribune
An independent publication of:
Romanian-American Network Inc. (NFP-NGO)
The largest Romanian newspaper
in United States.
Ultima Editie Tiparita:
RomanianTribune - Prima Pagina - Editia 288
Din Editia Tiparita:
Newsletter:
Pentru a primi versiunea electronica a ziarului, introdu adresa de e-mail aici:
Aboneaza-te
Evenimente de la
inchiderea editiei tiparite
Ultimele Stiri de la
inchiderea editiei tiparite

UMBLARE IN CUVANT (Walk in the Word): Chemati la Perfectiune sau la Perseverenta?

Nimeni sa nu-ti dispretuiasca tineretea, ci fii o o pilda pentru credinciosi: in vorbire, in purtare, in dragoste, in credinta, in curatie. Pana voi veni, ia seama bine la citire, la indemnare si la invatatura pe care o dai altora. Nu fi nepasator de darul care este in tine, care ti-a fost dat prin prorocie, cu punerea mainilor de catre ceata prezbiterilor. Pune-ti pe inima aceste lucruri, indeletniceste-te in totul cu ele, pentru ca inaintarea ta sa fie vazuta de toti.” (1 Timotei 4:12-15).

Cand apostolul Pavel isi instruia protejatul Timotei in disciplinele credintei, a instituit un standard sanatos. Acel standard nu a fost perfectiunea; a fost perseverenta. „Practica aceste lucruri, aprofundeaza-le, pentru ca inaintarea ta sa fie vazuta de toti.” El nu-i cerea lui Timotei sa incerce, ci mai degraba il instruia sa se pregateasca.

In pasajul de mai sus, Pavel a inclus atat practicile personale, cat si cele publice ca parte a regimului de formare pentru Timotei. Acest tanar discipol trebuia sa se asigure ca vorbirea, purtarea, dragostea, credinta si curatia sa erau demne de un adept al lui Isus. Invatatura si predicarea sa trebuia sa fie bazate pe Scripturi, incluzand citirea lor cu voce tare congregatiilor. De asemenea, Timotei trebuia sa caute sa-si foloseasca darul unic pe care il avea, in slujirea altora. Toate acestea ar creea o lista de cerinte lunga si descurajanta, daca asteptarile ar fi fost perfectiunea.

Cand Pavel i-a zis lui Timotei sa „practice” si sa „aprofundeze” aceste preocupari, il chema la o atitudine de perseverenta. Este o mentalitate pe care Pavel a afirmat-o anterior si pe care o consolida pentru importanta si semnificatia sa: „...cauta sa fii evlavios. Caci deprinderea trupeasca este de putin folos, pe cand evlavia este folositoare in orice privinta, intrucat ea are fagaduinta vietii de acum si a celei viitoare” (1 Timotei 4: 7-8).

Daca tintim perfectiunea, vom esua temporar. Dar daca perseveram pentru un progres real, acceptand ca Dumnezeu sa lucreze in noi pentru atat timp cat este nevoie, lucruri bune se vor intampla. Nu vom „ajunge” niciodata la perfectiune in partea aceasta a raiului, dar ne vom dezvolta si vom progresa. Am evoluat fata de cum eram acum un an si suntem mai intelepti decat eram acum acum sase luni. Dumnezeu isi gaseste placerea in astfel de progres.

Majoritatea oamenilor stie deja ca nu esti perfect, asa ca nu pierde timpul incercand sa demonstrezi contrariul. Dar oamenii te vor urmari cu atentie atunci cand vor vedea progres in viata ta. Vei fi uimit de modul in care Dumnezeu va face mici ajustari in caracterul tau ce pot avea un mare impact asupra altora. Pentru ca aceste lucruri bune sa se intample, trebuie sa perseverezi cu Hristos.

Viata crestina autentica este adesea comparata cu o alergare lunga. Vazandu-si finalul propriei vieti, Pavel i-a spus lui Timotei: „Mi-am ispravit alergarea” (2 Timotei 4:7). Autorul cartii Evrei isi indemna cititorii sa „alerge cu staruinta in alergarea care ne sta inainte, uitandu-ne tinta la Isus” (Evrei 12:1-2). Felul in care alergi astazi reflecta cat de mult ai beneficiat de formarea pe care ai primit-o.

Chiar si esecul este parte a planului lui Dumnezeu de formare. Ca si Timotei, inca nu ti-ai terminat alergarea, ceea ce face ca ziua de astazi sa fi o noua oportunitate sa perseverezi. Sa-L urmezi pe Isus este maratonul suprem si cu cat integrezi realitatea rezistentei spirituale in viata ta, cu atat mai mult te vei regasi accelerand pe masura ce te apropii de linia de sosire.

Jurnal

• Ai spune ca tinzi spre perfectiune sau spre o anumita superficialitate?

• Indiferent de raspunsul tau de mai sus, cum ar arata adevaratul tau progres spiritual in umblarea cu Hristos?

Rugaciune

Doamne, iarta oscilarea din viata mea intre perfectiune si superficialitate. Iarta-ma atunci cand Te exclud din incercarile mele de a trai o viata pentru Tine – si pentru ca uneori traiesc ca si cum Tu nu contezi.  Doamne, doresc sa progresez in lunile ce vor urma, in orice parte al vietii mele pe care vrei sa o schimbi. Doresc mult sa-Ti ascult calauzirea si sa iau decizii sanatoase, chiar si atunci cand esuez temporar. Ajuta-ma sa nu accept descurajare in slabiciunile mele, ci sa inteleg ca Tu esti suveran peste aceasta viata de formare in evlavie. In numele lui Isus, Amin.

Dr. James MacDonald
Walk in the Word

CITITI AICI TOATA EDITIA 269 - IUNIE 2016
A ZIARULUI TRIBUNA ROMANEASCA.

Dr. James MacDonald - Walk in the Word

Trimite acest articol pe e-mail Tipareste acest articol
Cautare:
Gaseste un cuvant cheie folosind aceasta optiune:
Cauta in site
Pagina Principala | Despre Ziar | Publicitate | Programare Editii | Distributie | Abonamente | Redactie | Contact | Sponsori
© www.RomanianTribune.net