Tribuna Romaneasca | Romanian Tribune - Ziarul românilor-americani editat la Chicago ??ISSN 1556-1135
Rolex own gem laboratories, experienced replica omega watches experts using the most advanced equipment control gem quality. These gems subsequently handed over to rolex daytona uk the company's internal stone setting masters, professional technology to enhance its natural luster. Rolex exclusive casting the insid,This new self-winding mechanical movement serves as masterpiece watches the pinnacle of watchmaking. This only has 14 patents movement, in precision, power reserve, shockproof, anti-magnetic, wear comfortable and reliable all respects is very good, perfect watches display of exquisite Rolex technology.
Tribune Romaneasca | Romanian Tribune
Tribuna Romaneasca | Romanian Tribune
An independent publication of:
Romanian-American Network Inc. (NFP-NGO)
The largest Romanian newspaper
in United States.
Ultima Editie Tiparita:
RomanianTribune - Prima Pagina - Editia 288
Din Editia Tiparita:
Newsletter:
Pentru a primi versiunea electronica a ziarului, introdu adresa de e-mail aici:
Aboneaza-te
Evenimente de la
inchiderea editiei tiparite
Ultimele Stiri de la
inchiderea editiei tiparite

Cum raspunzi la provocari ?

Oricine nu se va arunca cu fata la pamant si nu se va inchina, va fi aruncat chiar in clipa aceea in mijlocul unui cuptor aprins.”  -  (Dan.3:6)

Era pe vremea lui Nebucadnetar imparat al Babilonului, un imperiu pagan, multietnic si multicultural ce se intindea pe o suprafata imensa. Au fost adusi la curte tineri dotati din mai multe natiuni printre care si evrei de la Ierusalim. Scopul imparatului era sa-i pregateasca pentru a sluji la nivel de excelenta in favoarea lui. Ca sa-i poata folosi, politica lui Nebucadnetar era sa-i dezradacineze de tot ce era mostenire de-acasa si sa schimbe modul lor de gandire si de viata. Evreilor le-a schimbat numele; apoi a incercat sa le schimbe regimul alimentar si – in final – modul de inchinare. Presati din toate partile acesti tineri exceptionali au decis sa ramana ”copii ai lui Dumnezeu” chiar fiind departe de  casa si sa accepte confruntarea cu o ideologie pagana si cu un despot fara Dumnezeu. Ce s-a intamplat este deja istorie. Dar pentru ca zilele se repeta si ”Ce a fost, va mai fi, si ce s-a facut, se va mai face; nu este nimic nou sub soare.” (Ecl.1:9) astazi traim aceleasi vremuri (pe alte coordonate) cand o noua ordine mondiala incearca sa impuna cu forta un nou mod de relatii si de viata precum si o religie unica in care inchinarea adevarata sa fie inlocuita cu una falsa, pagana. Ce se va intampla cu copiii lui Dumnezeu care vor sa traiasca in sfintenie si curatie? Vor fi confruntati cu provocari si vor trebui sa decida sa plateasca pretul ramanerii langa Dumnezeu. Invatam cateva lucruri valoroase de la tinerii exilati in Babilon:

1. N-au renuntat la identitatea lor. Iata cum creioneaza Scriptura portretul acestor copii ai lui Dumnezeu. Erau: ”de neam imparatesc si de vita boiereasca, niste tineri fara vreun cusur trupesc, frumosi la chip, inzestrati cu intelepciune in orice ramura a stiintei, cu minte agera si pricepere” (Dan.1:3-4). Care era scopul imparatului cu acesti tineri? Ei trebuiau: ”sa slujeasca … sa-i invete scrierea si limba Haldeilor … le-a randuit pe fiecare zi o parte din bucatele de la masa lui si din vinul de care bea el, vrand sa-i creasca timp de trei ani, dupa care aveau sa fie in slujba imparatului.” (Dan.1:4-5). Si ca sa steraga orice urma de educatie si crestere evreiasca din viata lor: ” le-a pus insa alte nume, si anume: lui Daniel i-a pus numele Beltsatar, lui Hanania Sadrac, lui Misael Mesac, si lui Azaria Abed-Nego.” (Dan.1:7). Wow! Ce provocare teribila. Puteau sa accepte totul si sa o duca boiereste ca doar erau depaarte de casa si de parinti. Dar n-au uitat ca au in Cer un Dumnezeu care-I urmareste pretutindeni. Cand s-a decis sa li se schimbe regimul alimentar, raspunsul lor a fost magistral: ”Daniel s-a hotarat sa nu se spurce … si a rugat pe capetenia famenilor dregatori sa nu-l sileasca sa se spurce.” (Dan.1:8). Ce face Dumnezeu cu oamenii care vor sa-L onoreze prin trairea si marturia lor? Fii atent la relatarea Scripturii: ”intre toti tinerii aceia, nu s-a gasit nici unul ca Daniel, Hanania, Misael si Azaria. De aceea ei au fost primiti in slujba imparatului.” (Dan.1:19). Cuvantul ”evreu” inseamna ”omul din partea cealalta;” cel care traieste diferit fata de restul lumii si se deosebeste in toate lucrurile, facand diferenta. Evreii au ramas evrei chiar si in Babilonul pagan facand diferenta in comportare si in modul lor de viata. Nu au renuntat deloc la identitatea lor si au ramas loiali lui Dumnezeu pana la capat. Ce exemplu pentru toate generatiile. Prea multi renunta la credinta si la slujire si la Dumnezeu pentru ”un blid de linte!” Este vremea sa-ti faci socotelile si sa decizi sa ramai copilul lui Dumnezeu intr-o lume tot mai corupta si tot mai pagana. Dumnezeu are nevoie de tine ca sa fi o marturie care face diferenta! Ce zici?

2. N-au acceptat inchinarea pagana. Daca n-a reusit sa le schimbe identitatea, imparatul s-a gandit sa le schimbe modul de inchinare. Ei veneau din prezenta lui Iehova si nu doreau sa se-nchine zeilor pagani. A venit insa si ziua cand au fost provocati sa faca acest lucru. Era vorba de o procesiune pagana in Valea Dura cand oameni din tot imperiul trebuiau sa se inchine unei megastatui de aur langa care statea imparatul (care – de fapt    primea inchinarea). In timp ce ansamblurile de fanfare si orchestre cantau cei prezenti trebuiau sa sa plece in fata chipului de aur. Ca sa nu fie nici un fel de confuzie, ordinul era clar: ”Oricine nu se va arunca cu fata la pamant si nu se va inchina, va fi aruncat chiar in clipa aceea in mijlocul unui cuptor aprins.” (Dan.3:6).In timp ce procesiunea era in desfasurare, o mare de oameni ”de toate limbile s-au aruncat cu fata la pamant si s-au inchinat chipului de aur pe care-l inaltase imparatul Nebucadnetar.” (Dan.3:7). Doar niste tineri evrei demni si credinciosi au facut nota discordanta si au ramas in picioare refuzand sa se inchine. Informatorii l-au anuntat pe rege care i-a chemat la raport si le-a explicat categoric ce-i asteapta daca nu se vor inchina. Raspunsul lor a uimit asistenta: ”sa stii, imparate, ca nu vom sluji dumnezeilor tai, si nici nu ne vom inchina chipului de aur, pe care l-ai inaltat!” (Dan.3:18). Se pare ca batalia zilelor care le traim se da tocmai pentru a accepta modul de inchinare pagan cu care ne confruntam. Postomdernismul desfinteaza Adevarul absolut si-l inlocuieste cu adevarurile marunte ale oamenilor. Fiecare are adevarul lui si pretentia este sa i se respecte dreptul sa se inchine dupa mintea lui. In 26 Iulie 2015 la Detroit in SUA a fost inaugurata oficial inchinarea la Satana, cand a fost dezvelita si o statuie a diavolului. La inaugurarea celui mai lung tunel din lume in Muntii Alpi spectacolul a fost insotit de ritualuri demonice. La masacrul de la Orlando, Florida vinovati pentru ca au murit oameni acolo au fost desemnati crestinii. Ca pe vremea lui Nero. Mai sunteti pe receptie? Suntem aproape sa devenim minoritate si sa fim confruntati cu persecutii daca vom refuza inchinarea pagana. Esti pregatit pentru asemenea zile? Securitatea mi-a spus: ”Poti sa mergi la biserica dar sa stai pe banca si sa nu mai predici!” Am raspuns ca nu pot face asa ceva si ca accept orice masura se va lua impotriva mea. Dupa zeci de ani eu inca ma inchin si proclam Evanghelia iar oamenii care m-au amenintat nu mai sunt. Ce umor are Dumnezeu si cum stie El sa-I apere pe cei ce-L onoreaza!

3. N-au cedat la intimidare. Fanfarele au cantat din nou dar s-a intamplat acelasi lucru: cei trei tineri pocaiti L-au onorat pe Iehova si n-au cedat in fata amenintarii sistemului pagan. Au ramas langa hotararea lor ferma si au refuzat sa se inchine idolilor. Iata ce-au spus in mod public: ”Dumnezeul nostru, caruia ii slujim, poate sa ne scoata din cuptorul aprins, si ne va scoate din mana ta, imparate. Si chiar de nu ne va scoate … nu vom sluji dumnezeilor tai, si nici nu ne vom inchina chipului de aur, pe care l-ai inaltat!” (Dan.3:17-18). Cata demnitate si cata credinta! Ce marturie si ce declaratie fara compromis. Nebucadnetar cuprins de furie: ”a poruncit unora din cei mai voinici ostasi din ostirea lui sa lege pe Sadrac, Mesac si Abed-Nego, si sa-i arunce in cuptorul aprins.”(Dan.3:20). Si asa s-a intamplat. Dar s-a mai intamplat ceva ciudat: in loc sa jubileze, imparatul este cuprins de spaima. S-a uitat in cuptor si iata ce declara: “vad patru oameni umbland slobozi in mijlocul focului, si nevatamati; si chipul celui de al patrulea seamana cu al unui fiu de dumnezei!” (Dan.3:25). Wow! Ce rasturnare de situatie! Exista Cineva in Univers mai mare si mai puternic decat toti Nebucandetarii acestui pamant si care are ultimul cuvant! In loc ca intalnirea din Valea Dura sa glorifice pe imparat se termina cu o surpriza uriasa. Iata proclamatia lui Nebucadnetar catre supusii lui din intreg imperiul Babilonului: “Binecuvantat sa fie Dumnezeul lui Sadrac, Mesac si Abed-Nego … pentru ca … nu este nici un alt dumnezeu, care sa poata izbavi ca El.” (Dan.3:28-29). Dumnezeu a fost inaltat intr-un imperiu pagan dar si slujitorii Lui: ”imparatul a inaltat pe Sadrac, Mesac si Abed-Nego la mare cinste, in tinutul Babilonului.” (Dan.3:30). Niste condamnati la moarte ajung sa faca parte din echipa de la curtea regala a  Babilonului. Numai un Dumnezeu adevarat poate face asa ceva. Privind in viitor intelegem ca nu se anunta vremuri prea bune. Provocarea de pe vremea lui Nebucadnetar se va repeta. Meditatia te pune in garda ca sa sti ce te asteapta si sa fi pregatit. Sa ai curajul sa ramai pocait pana la capat. Doar sa vei fi biruitor, intelegand ca: ”cine va rabda pana la sfarsit, va fi mantuit.” (Marcu 13:13). Te imbratisez cu dragoste si ma rog sa fi un martor adevarat fiindca as vrea sa fim impreuna in glorie atunci cand va veni. Cu El si cu sfintii Lui!

RUGACIUNE

Tu esti ocrotirea mea, Tu ma scoti din necaz, Tu ma inconjuri cu cantari de izbavire.” (Ps.32:7)

Pastor Mihai Sarbu
New Life Romanian Church
Phoenix, AZ

 

 


Pastor Mihai SARBU - Phoenix, AZ

Trimite acest articol pe e-mail Tipareste acest articol
Cautare:
Gaseste un cuvant cheie folosind aceasta optiune:
Cauta in site
Pagina Principala | Despre Ziar | Publicitate | Programare Editii | Distributie | Abonamente | Redactie | Contact | Sponsori
© www.RomanianTribune.net