Tribuna Romaneasca | Romanian Tribune - Ziarul românilor-americani editat la Chicago ??ISSN 1556-1135
Rolex own gem laboratories, experienced replica omega watches experts using the most advanced equipment control gem quality. These gems subsequently handed over to rolex daytona uk the company's internal stone setting masters, professional technology to enhance its natural luster. Rolex exclusive casting the insid,This new self-winding mechanical movement serves as masterpiece watches the pinnacle of watchmaking. This only has 14 patents movement, in precision, power reserve, shockproof, anti-magnetic, wear comfortable and reliable all respects is very good, perfect watches display of exquisite Rolex technology.
Tribune Romaneasca | Romanian Tribune
Tribuna Romaneasca | Romanian Tribune
An independent publication of:
Romanian-American Network Inc. (NFP-NGO)
The largest Romanian newspaper
in United States.
Ultima Editie Tiparita:
RomanianTribune - Prima Pagina - Editia 288
Din Editia Tiparita:
Newsletter:
Pentru a primi versiunea electronica a ziarului, introdu adresa de e-mail aici:
Aboneaza-te
Evenimente de la
inchiderea editiei tiparite
Ultimele Stiri de la
inchiderea editiei tiparite

Alarmant (?): Dupa ani de agitatie si lobby pentru votul prin corepondenta

 Dupa ani de agitatie si lobby pentru votul prin corepondenta,
DOAR 1300 DE CERERI AU FOST DEPUSE de cetatenii romani din strainatate pentru a-si putea exercita acest nou drept

Doar un total de 1806 de cereri ale alegatorilor romani din strainatate de inscriere in Registrul electoral in vederea exercitarii votului la alegerile parlamentare, din care 506 vizeaza organizarea de sectii speciale in apropierea domiciliului lor.

Pana la data de 30 iunie 2016, la trei luni de la debutul perioadei de inscriere in Registrul electoral, figureaza numai 1806 cereri din partea cetatenilor romani cu domiciliul sau resedinta in strainatate care si-au manifestat optiunea de a-si exercita votul la alegeri parlamentare de la sfarsitul acestui an. 1300 dintre aceste cereri vizeaza votul prin corespondenta, iar 506 vizeaza organizarea de sectii speciale in apropierea domiciliului/resedintei.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteste ca inscrierea in Registrul electoral a debutat la 1 aprilie si se va incheia aproximativ cu trei luni inainte de data alegerilor, care urmeaza sa fie stabilita, conform legii, prin hotarare de Guvern. Din acest interval a trecut deja mai mult de jumatate, cetatenii romani cu domiciliul sau resedinta in strainatate ramanandu-le la dispozitie aproximativ doua luni pentru a se inscrie in Registrul electoral.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteste tuturor alegatorilor cu domiciliul sau resedinta in strainatate ca, la alegerile parlamentare din acest an, au la dispozitie, in plus fata de modalitatea de a-si exercita votul la sectiile de votare organizate la sediile misiunilor diplomatice, oficiilor consulare si institutelor culturale romanesti, doua noi variante de exercitare a votului:

1. votul prin corespondenta;

2. sau votul la sectii de votare speciale infiintate la cererea lor, in localitatile de domiciliu sau resedinta, in masura in care exista cel putin 100 de cereri facute de cetateni romani cu domiciliul sau resedinta in localitatile respective.

ATENTIE!

Atat pentru exercitarea votului prin corespondenta, cat si pentru exercitarea votului la o sectie speciala infiintata la cerere, in apropierea domiciliului/resedintei, este obligatorie inscrierea in Registrul electoral.

In acest sens, Ministerul Afacerilor Externe recomanda tuturor cetatenilor romani cu domiciliul sau resedinta in strainatate care doresc sa isi exercite dreptul fundamental la vot la alegerile parlamentare de anul acesta sa se inscrie din timp in Registrul electoral.

Conform legislatiei in vigoare, in lipsa inscrierii in Registrul electoral, acestia vor putea sa voteze doar la sectiile organizate la sediile misiunilor diplomatice, oficiilor consulare si institutelor culturale romanesti.

Pentru inscrierea in Registrul electoral, alegatorii trebuie sa parcurga urmatorii pasi:

1. Sa completeze formularul Cererii de inscriere in Registrul electoral pentru votul in strainatate la alegerile parlamentare cu datele personale si sa bifeze una dintre cele doua optiuni: vot prin corespondenta sau vot la sectia infiintata la cerere; sa il semneze si sa il dateze;

Formularul Cererii de inscriere in Registrul electoral poate fi obtinut fie de pe website-ul MAE, la linkul de mai jos, fie, direct in varianta tiparita, de la sediile misiunilor diplomatice, oficiilor consulare: www.mae.ro/sites/default/files/file/anul_2016/2016_alegeri/cerere_inscriere_vot_in_strainatate.pdf

2. Sa anexeze la Cererea de inscriere in Registrul electoral, fie copia pasaportului cu mentionarea statului de domiciliu (daca sunt cetateni romani cu domiciliul in strainatate), fie copia actului de identitate impreuna cu copia documentului care dovedeste resedinta in strainatate (daca sunt cetateni romani cu resedinta in strainatate).

ACTE DOVEDITOARE A RESEDINTEI IN STRAINATATE

Lista documentelor care atesta resedinta in strainatate pentru fiecare stat este disponibila pe site-ul MAE la linkul de mai jos: www.mae.ro/sites/default/files/file/anul_2016/2016_alegeri/omae500.pdf

3. Sa depuna personal sau sa trimita prin posta Cererea de inscriere in Registrul electoral si documentele anexate la misiunea diplomatica sau oficiul consu-
lar din statul de domiciliu sau re
sedinta.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul misiunilor diplomatice si oficiilor consulare, precum si al Departamentului Politici pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni, a organizat sesiuni de informare cu comunitatile locale de romani si a pus la dispozitie cetatenilor romani din strainatate informatii referitoare la desfasurarea scrutinului electoral parlamentar din anul 2016.

Informatii detaliate despre desfasurarea in strainatate a scrutinului electoral pentru Parlamentul Romaniei din anul 2016 se regasesc la sectiunea dedicata de pe website-ul MAE: www.mae.ro/parlamentare-2016.

Romanian Global News
www.RGNPress.RoRomanian Global News - RGNPress.ro

Trimite acest articol pe e-mail Tipareste acest articol
Cautare:
Gaseste un cuvant cheie folosind aceasta optiune:
Cauta in site
Pagina Principala | Despre Ziar | Publicitate | Programare Editii | Distributie | Abonamente | Redactie | Contact | Sponsori
© www.RomanianTribune.net