Tribuna Romaneasca | Romanian Tribune - Ziarul românilor-americani editat la Chicago ??ISSN 1556-1135
Rolex own gem laboratories, experienced replica omega watches experts using the most advanced equipment control gem quality. These gems subsequently handed over to rolex daytona uk the company's internal stone setting masters, professional technology to enhance its natural luster. Rolex exclusive casting the insid,This new self-winding mechanical movement serves as masterpiece watches the pinnacle of watchmaking. This only has 14 patents movement, in precision, power reserve, shockproof, anti-magnetic, wear comfortable and reliable all respects is very good, perfect watches display of exquisite Rolex technology.
Tribune Romaneasca | Romanian Tribune
Tribuna Romaneasca | Romanian Tribune
An independent publication of:
Romanian-American Network Inc. (NFP-NGO)
The largest Romanian newspaper
in United States.
Ultima Editie Tiparita:
RomanianTribune - Prima Pagina - Editia 293
Din Editia Tiparita:
Newsletter:
Pentru a primi versiunea electronica a ziarului, introdu adresa de e-mail aici:
Aboneaza-te
Evenimente de la
inchiderea editiei tiparite
Ultimele Stiri de la
inchiderea editiei tiparite

O presedentie a lui Hillary Clinton: Revolutia radicala

Dupa o cursa de lunga durata si vanturarea unui camp politic profund, America se confrunta cu doar doua optiuni legitime pentru presedentie in 2016. Pentru votantii hotarati „sa stea pe bara de data asta”, intreaga imagine a unei presedentii a lui Clinton arata clar nevoia urgenta de un candidat care va alege judecatori ce vor cinsti Constitutia si intentia sa, care sa acorde prioritate sigurantei familiilor americane in fata corectitudinii politice, sa sustina sfintenia vietii umane si sa apere prima libertate a Americii, libertarea religioasa.

Ca presedinte, Hillary Clinton – auto-definita „un progresist care rezolva lucrurile” – va aseza natiunea noastra pe un drum ireversibil, facilitand cea mai agresiva si mai radicala administratie socialista din istorie. Pe langa lipsa perpetua de transparenta a lui Clinton, superficialitatea pe cazul Benghazi ce a costat vieti americane, esecul de-a urma protocoalele de securitate pe informatiile clasificate, afirmatiile de 20 de ani a „unei conspiratii republicane”, ambitiile ei pentru presedentie sunt ingrijoratoare.

Lunga lista de prioritati pe care Clinton a prezentat-o pe parcursul campaniei sale este total in favoarea transformarii structurii unei Americi exceptional inradacinata in conservatorismul constitutional si respect pentru drepturile individuale. Un radical politic care admira soci-alismul revolutionar al lui Saul Alinsky, website-ul campaniei lui Clinton contu-reaza pozitiile extinse de politica si angajamente indraznete in mai mult de 40 de pagini. In primele 100 de zile ca presedinte, administratia lui Clinton nu va fi altceva decat o catastrofa. Ceea ce urmeaza este o descriere a politicii la care se pot astepta americanii in primele 100 de zile de administratie ale lui Hillary Clinton.

1. Libertatea religioasa

In cazul Burwell v. Hobby Lobby Stores, Inc, Curtea Suprema a afirmat ca mandatul HHS a lui Obama a fost o incalcare a actului federal Religious Freedom Restoration (RFRA – Libertatea Restaurarii Religioase) atunci cand a fost aplicat companiilor non-guver-namentale. Cu toate acestea, Clinton s-a exprimat in dezacord, sustinand ca nu s-a intentionat niciodata aplicarea RFRA. A calificat decizia Curtii Supreme „profund tulburatoare” declarand ca „Mult mai multe companii vor pretinde convingeri religioase. Unele o vor face sincer, alte poate ca nu. Vom vedea cum acest ajutor asigurabil (avortifiantele) este eliminat pentru multe femei...Asta e o panta foarte proasta, alunecoasa.” Atunci cand facea referire la legile de stat RFRA din Indiana si Arkansas, Clinton a transmis: „Ca legea din Indiana, proiectul de lege din Arkansas merge dincolo de protejarea religiei, va permite discriminarea impotriva comunitatii LGBT americane. Il indemn pe guvernator sa se opuna.” In timp ce legea de stat nu face nicio referire la comunitatea LGBT, Clinton a criticat ambele legi ca fiind pur si simplu un scut pentru un comportament discriminatoriu. Comentariile sale indica un plan de limitare a protectiei RFRA pentru exprimarea publica a credintei, in cel mai strict mod posibil.

Clinton va lua directia administratiei Obama care a trudit neobosit pentru a limita protectia libertatii religioase sub RFRA. Cea mai recenta dovada este in Comisia pentru Drepturi Civile, raportul Peaceful Coexistence: Reconciling Nondiscrimination Principles with Civil Liberties (Coexistenta pasnica: Principii de reconciliere pentru nediscriminare cu libertati civile) In acest raport, Comisia face uimitoarea afirmatie: „Expresiile privilegiile religioase si libertatea religioasa nu vor reprezenta decat ipocrizie atat timp cat raman cuvinte de cod pentru discriminare, intoleranta, rasism, sexism, homofobie, islamofobie, suprematie crestina sau orice alta forma de intoleranta.” Cu cateva zile inainte de lansarea raportului, Clinton a folosit un limbaj aproape identic intr-un discurs de campanie, numindu-i pe sustinatorii lui Trump „un cos de deplorabili...rasisti, sexisti, homofobi, xenofobi, islamofobi si asa mai departe.” De asemenea, Clinton a spus: „profundele coduri culturale, convingerile religioase si distorsiunile structurale trebuie sa fie schimbate.” O astfel de retorica toxica si opresiva fata de credinciosi cu siguranta va avea impact in politicile fata de ei. In timp ce a fost gata sa prezinte asta ca obiectiv politic, este foarte probabil, avand in vedere retorica incendiara pe care Clinton a folosit-o fata de crestini, ca ea sa pledeze pentru eliminarea statutului de scutire de taxe al organizatiilor non-profit care isi folosesc convingerile religioase in privinta aspectelor ca avortul, casatoria si sexualitea ca fundament pentru angajare si facilitati. Este sigur faptul ca Hillary Clinton va impune sanctiuni pentru oamenii care aleg sa traiasca convingerile crestine si morale in afara zidurilor bisericii.

2. Casatorie si familie 

Hillary Clinton nu sustine casatoria naturala si mentine o viziune care in cele din urma se va manifesta prin distrugerea completa a familiei. Ea a laudat „organizarea neobosita a comunitatii LGBT si a aliatilor sai” in realizarea redefinirii completa a casatoriei, numind decizia Curtii Supreme de a forta introducerea casatoriei de acelasi sex in toate statele „un moment de cotitura pentru egalitate in America.”

First Amendment Defense Act (FADA), este conceput pentru a-i proteja pe cei care mentin convingerea morala si religioasa ca familia, casatoria este sau ar trebui sa fie uniunea dintre un barbat si o femeie si ca relatiile sexuale ar trebui rezervate doar pentru o astfel de casatorie. FADA ar impiedica guvernul federal sa discrimineze oamenii pentru viziunea lor asupra casatoriei normale, dar cu siguranta va fi respins daca ajunge pe biroul lui Clinton. In mod similar, Clinton va colabora cu Congresul pentru a trece Every Child Deserves a Family Act, act care in esenta interzice organizatiilor de protectie a copiilor care primesc finantare federala si organizatiilor care se asociaza cu cele finantate federal, sa prefere sa plaseze copii in familii atat cu o mama, cat si cu un tata.

Clinton va creste taxele pentru familiile din clasa de mijloc, o promisiune consecventa cu sustinerea a 169 proiecte de lege ce au crescut cheltuielile cu un total de 124 miliarde dolari in timpul mandatului sau de senator. Ca presedinte, Clinton va oferi credite fiscale si subventii pentru ingrijirea copilului pentru a se asigura ca parintii raman in forta de munca. Sfatuita in propunerea sa de catre Centrul de extrema stanga pentru Progresul American, Clinton nu va oferi niciun beneficiu parintilor care stau acasa pentru a-si creste copiii. Mai degraba Clinton se angajeaza sa creasca venitul minim la 15$/ora – o povara financiara ce va fi suportata in mare parte de catre clasa de mijloc.

In plus, ca si presedinte, Clinton va umfla Departamentul Educatiei asigurand o centralizare de sus in jos a standardelor comunde fundamentale de stat, solicitand pre-scolazirarea universala si eliminarea posibilitatii de alegere a unei scoli anume. Un adept al ideii ca e nevoie de „un intreg sat ca sa cresti un copil”, Clinton a spus: „Va spun de ce nu voi sustine vouchere-le. In primul rand, nu cred ca sunt constitutionale. Iar in al doilea rand, nu vad cum le vom implementa fara sa avem o multime de oameni care vor primi vouchere pentru scoli ce predau lucruri in antiteza cu valorile americane.” Acele lucruri „in antiteza” provin cel mai adesea din scolile private, religioase.

3. Viata – incluzand avortul si bioetica 

Clinton nu isi ascunde suportul unilateral si sustinut pentru avort, afirmand ca Roe v. Wadeeste piatra de temelie a libertatii noastre de reproducere, intruchiparea drepturilor noastre fundamentale si nimeni – niciun judecator, guvernator, senator, presedinte – nu are dreptul sa ni le ia.” Ca senator Democrat de New York in al 110-a Congres, Clinton a fost co-autor al S.1173, Freedom of Choice Act, ce ar nega orice legi sau regulamente care „interfereaza” cu asa numitele drepturi la avort al femeilor. Acest proiect merge mai departe decat Roe v. Wade in promovarea avortului la cerere.

Ca prima doamna, a sustinut pro-gramul Medicaid ce finanta avortul si a folosit scena internationala pentru a-si promova agenda pro-avort, declarand la ONU ca „guvernul nu are ce cauta in decizia personala a femeii cu privire la posibilitatea de a aduce un copil pe lume.” Ca si candidat la prezidentiale, Clinton a promis ca:

„Va sta alaturi de Planned Parenthood si va stopa republicanii de la taierea finantarii organizatiei, fapt care ar restrictiona accesul a milioane de femei la...avort sigur, legal.

• Va abroga amentamentul Hyde pentru a garanta ca femeile cu venituri mici au acces la ingrijire sigura de sanatate a reproducerii.

• Va promovarea o educatie sexuala completa in toate scolile din America.

• Va lupta sa protejeze si sa cons-truiasca pe actul Affordable Care al administratiei Obama, act ce interzice companiilor de asigurari sa discrimineaze femeile si sa garanteze accesul la ingrijire preventiva pentru mai mult de 55 milioane de femei.”

De asemenea, Clinton intentioneaza sa extinda finantarea federala pentru cercetarea de celule stem destructive pe embrioni si sub Affordable Care Act sa treaca atat la optiunea unui singur platitor, cat si consolidarea mandatului sau de contraceptie – aducand organizatiile de caritate ca Little Sisters of the Poor in situatia de-a avea penalizari masive in cazul in care acestea se vor opune implicarii in acoperirea asigurarii de contraceptie.

4. Securitatea nationala –

inclusiv terorismul, afacerile externe si gradul de pregatire militara

Clinton a facut apel ca numarul refugiatilor sirieni ce cauta azil in USA sa fie marit cu 550%. Asta reprezinta o crestere pana la 65.000, plecand de la numarul initial declarat de Obama, de 10.000. Pentru a-si indeplini obiectivul privind refugiatii, Obama a trebuit sa reduca perioada de verificare a azilantilor de la 18 luni la 3 luni. Progra-mul de verificare al lui Clinton nu poate fi decat mai scurt, asigurandu-le teroristilor acces facil in Statele Unite ale Americii. Clinton planuieste si sa reduca din finantarea pentru armata, micsorand marimea si asa deja tensionatei armate americane si sa extinda numarul oraselor adapost pentru imigranti la nivel national. 

In mod deranjant, fundatia lui Hillary si a familiei sale are legaturi inexplicabile cu banii islamisti – numindu-l pe dictatorul Hosni Mubarak, fara rezerve, „un drag prieten”, iar pe Bashar Al-Assad „un reformist”, dupa care...parea sa aiba o afinitate pentru liderii Fratiei Musulmane si pentru activitatile aces-tora in Egipt, Libia, Tunisia si Siria. In plus fata de aceste discutabile legaturi politice, Clinton a promis ca va permite personalului transgender sa activeze deschis in armata, distrugand orice vestigiu al morarului trupelor si a vietii private in facilitatile specifice, continuand astfel mostenirea lui Obama de inginerie sociala si pregarire militara.

In 2011, Clinton a fost arhitectul operatiunii de lupta libiene care l-a ucis pe Gadhafi. In acest sens, a inarmat extremistii islamisti si a creat o zona in care terorismul s-a instalat, trimitand trupe de lupta americane in Libia pentru a-si indeplini dorinta, fara consultarea Congresului. Decizia ei de a actiona in maniera asta a fost privita cu neincredere de catre alti membri ai administratiei. Washington Post a relatat:

„Serviciile de informatii americane nu au sustiut povestea ca Doamna Clinton a vandut razboiul din Libia, in principal pentru ca a existat un pericol iminent a unui genocid comis de catre regimul Gadhafi. De fapt, comunitatea serviciilor de informatii a ajuns la o conluzie diferita...Pentagonul si un democrat-cheie au fost atat de neincrezatori in decizia lui Clinton,  incat au deshis propriile conversatii diplomatice cu regimul Gadhafi, ocolind Departamentul de Stat.”

America are toate motivele sa creada ca Hillary Clinton va continua un tipar de securitate nationala ce va micsora rolul Congresului. Si bazat pe esecul gestionarii situatiei din Benghazi, ramanem cu riscul ca fiecare militar sau diplomat sa aiba parte de aceasi lipsa de suport in perioade de criza. Acest candidat prezidential nu poate fi niciodata disociat de marturia stridenta din Senat pe tema Benghazi, prin care s-a distantat de atacul asupra consulatului, strigand: „Ce mai conteaza acum?

In mod infiorator, Clinton a fur-nizat echipamente in valoare de mili-oane – inclusiv numeroase avioane F16 si 200 tancuri speciale M1 Abrams – Fratiei Musulmane, dominanta in guvernul lui Mohammad Morsi, in Egipt. Pachetul de ajutor a fost trimis dupa ce insusi Morsi  l-a numit pe presedintele Obama un mincinos pentru ca sustine Israelul, declarand ca tinerii egipteni trebuie educati in a-i ura pe evrei. Clinton a inarmat inamicul, crescand inca odata amenintarea la adresa inte-reselor americane si aliate, inclusiv cele ale Israelului. Clinton fie are o lipsa de discernamant pe problemele de securitate nationala, fie in mod deliberat agita natiunile care au sentimente anti-americane.

Intr-o maniera temerara, Clinton a calatorit in Rusia pentru a „reseta” relatiile ruso-americane, miscare ce a creat o aparenta slabiciune in fata Federatiei Ruse a lui Vladimir Putin. Vizita ei nu a realizat altceva decat crearea unei frictiuni si mai mari intre SUA si Rusia, in timp ce Puntin exploateaza slabiciunea SUA in interior, cat si in afara acesteia.

Iar in afacerile externe, Hillary Clin-ton nu este un atat de puternic avocat precum activistii drepturilor omului ar crede. Ea are o viziune deformata asupra drepturilor omului, fiind distorsionata de ordinea de zi a agendei LGBT si astfel nu este in masura de-a pleda pentru drepturile omului aplicabile tuturor – incluzand protejarea libertatii religioase, care a fost sub atac mortal in mai multe zone fierbinti ale globului. Ca Secretar de Stat, pana si Human Rights Watch a sustnut ca Hillary a subminat „drepturile omului” cand in drum spre China a declarat aspecte controversate, cum ar fi ca drepturile omului „nu pot interfera cu criza economica globala, cu criza schimbarilor climatice si se securitate.”

5. Numiri judecatoresti

sute de judecatori titularizati pe viata”

In prezent, judecatorii liberali controleaza 70% din din cele 13 Curti de Apel Federale multumita celor 55 numiri juridice ale lui Obama. Daca Hillary Clinton va prelua presedentia, va avea oportunitatea de a numi pana la 12 judecatori liberali de apel federal. In plus, sunt 75 de posturi disponibile in curtile disctrictuale pentru Clinton sa faca numiri. Dupa cum un judecator mentioneaza, sistemul judiciar poate fi chestiunea cea mai fatidica a acestor alegeri: „americanii nu aleg doar un presedinte, ci mii de numiri prezidentiale, inclusiv sute de judecatori titularizati pe viata.”

Poate ca mult mai ingrijorator este pozitia libera lasata de judecatorul Antonin Scalia la Curtea Suprema. Bazat pe varsta judecatorilor, uzura naturala poate vacanta pana la trei locuri, ducand astfel la un numar de patru numiri pe care Clinton le va face. Clinton a alimentat „pericolul” alegerii unui presedinte republican care va anula pilonii miscarii progresive prin intermediul Curtii Supreme. Ca senator de New York, Clinton a votat impotriva nominalizarii judecatorului Samuel Alito pentru Curtea Suprema si a votat impotriva altor numiri judiciare pentru pozitii federale, cum ar fi Miguel Estrada pentru D.C. Circuit Court of Appeals, Brett Kavanaugh pentru D.C. Circuit Court of Appeals, Dr. Leon Holmes pentru curtea federala de district in Arkansas si judecatorul Leslie Southwick pentru 5th Circuit Court of Appeals. Asigurandu-se ca toate curtile federale se vor orienta catre extrema stanga, Clinton ar avea posibilitatea nestingherita de a interpreta legea intr-un mod ce se potriveste cu agenda sa extrema. Cu doar o singura numire la Curtea Suprema, Clinton ar garanta cea mai liberala Curte Suprema din istorie.

6. Sexualitatea -  inclusiv LGBT si transgender

Lista extinsa de promisiuni a lui Clinton pentru comunitatea LGBTQ cuprinde cel mai mare fundament al platformei de campanie. Afirmatiile grave si inde-lungate dovedesc ca in primele 100 de zile ale mandatului sau, americanii se pot astepta la o revizuire fundamentala a drepturilor omului. Cateva dintre promisiunile ei includ urmatoarele:

• Pasajul H.R. 3185 al Equality Act – un amendament zdrobitor pentru Civil Rights Act of 1964 – si legile conexe care ar adauga „identitatea de gen” si „orientarea sexuala” pe lista claselor protejate, cum ar fi cele de rasa, sex, origine si religie. Equality Act ar crea protectii pentru cei care se identifica a fi LGBT in multiple domenii de drept (inclusiv locuri de munca, locuinte, scoli, educatie publica, serviciu de juriu si cazari publice) si va solicita entitatilor private (comapaniilor, ONG-urilor etc.) sa recunoasca aceste noi clase protejate, chiar daca impartasesc obiectii morale sau religioase.

Continuarea si implementarea ghidului, regulilor si ordinelor executive pe tema LGBT ale admi-nistratiei Obama. Acestea includ prevederi care revoca libertatea contrac-torilor federali cu convingeri religioase de a angaja doar personal care au aceleasi convingeri; prevederi care permit barbatilor biologici si anatomici sa foloseasca dusurile adaposturilor de urgenta, ale scolilor publice, vestiarele si baile in acelasi timp cu femeile si fetele, bazat pe identitatea lor de gen subiectiva; prevederi care interzic ca asigurarea medicala sa excluda costurile schimbarii de sex si prevederi care vor abroga politici vechi de zeci de ani care impiedica persoanele transsexuale sa se inroleze in armata si finantarea operatiilor de schimbare de sex din taxele contribuabililor.

Sustinerea eforturilor din curtile si guvernul federal pentru redefinirea ideii de „sex”, pentru a se include „identitatea de gen” si „orientarea sexuala” fara obligativitatea initierii unui amendament in Congres care sa modifice in mod oficial legea. Asta inseamna includerea in Comisia de Oportunitati de Angajare Egale a acestor categorii la capitoul VII; Departamentul de Locuinte si Dezvoltare Urbana va include aceste categorii la Fair Housing Act; Departamentul de Educatie le va include in capitolul IX al Actului Drepturilor Civile; Sectiunea 1557 a Departamentului de Sanatate si Servicii Sociale in Affordable Care Act. Toate aceste definesc sexul in sensul biologic al barbatului si femeii.

Dezvoltarea Safe Schools Im-provement Act (S.311) care evidentiaza „orientarea sexuala” si „identitatea de gen” (printre alte statute) pentru protectie speciala impotriva hartuirii si agresiunii, in timp ce ignora toate celelalte forme posibile de agresiune. Safe Schools Improvement Act ar opri, de asemenea, terapia sexuala de conversie pentru minori (chiar daca atat parintele cat si minorul isi dau consimtamantul in mod voluntar), impingand in fata Student Non-Discrimination Act (S. 439) ce interzice oficialilor scolilor publice sa „discrimineze” studentii pe baza identitatii de gen sau a orientarii sexuale.

• Contributia de 50 milioane de dolari catre Global Equality Fund, pentru a promova drepturile comunitatii LGBT global.

Concluzie

Cu Hillary Clinton la carma, America se va trezi pe 9 Noiembrie la promisiunile unui guvern mai umflat, expansiunea acoperirii si finantarii avortului, sprjin total pentru agenda activista LGBT, o armata anemica, instante federale socialiste, taxe maimari, frontiere inundate cu imigranti ilegali si apusul libertatii religioase. Clinton este dispusa sa sacrifice oricare dintre elementele fundamentale ale republicii noastre democratice americane pe altarul corectitudinii politice si al flexibilitatii morale. A promis sa-si asume „masinaria de extrema dreapta” si sa stea ferm impotriva republicanilor, in incercarea ei de a muta America spre idealul radicalizat al lui Alinsky. In acest an, ca niciodata, absenta de la de vot va avea consecinte cumplite si probabil, permanente.

 

Sarah Perry, Family Research Council

Articolul original publicat in limba engleza poate fi citit aici:
https://blog.frcaction.org/2016/10/hillary-clinton-presidency-radical-revolution/

 

 

 


Sarah Perry, Family Research Council

Trimite acest articol pe e-mail Tipareste acest articol
Cautare:
Gaseste un cuvant cheie folosind aceasta optiune:
Cauta in site
Pagina Principala | Despre Ziar | Publicitate | Programare Editii | Distributie | Abonamente | Redactie | Contact | Sponsori
© www.RomanianTribune.net