Tribuna Romaneasca | Romanian Tribune - Ziarul românilor-americani editat la Chicago ??ISSN 1556-1135
Rolex own gem laboratories, experienced replica omega watches experts using the most advanced equipment control gem quality. These gems subsequently handed over to rolex daytona uk the company's internal stone setting masters, professional technology to enhance its natural luster. Rolex exclusive casting the insid,This new self-winding mechanical movement serves as masterpiece watches the pinnacle of watchmaking. This only has 14 patents movement, in precision, power reserve, shockproof, anti-magnetic, wear comfortable and reliable all respects is very good, perfect watches display of exquisite Rolex technology.
Tribune Romaneasca | Romanian Tribune
Tribuna Romaneasca | Romanian Tribune
An independent publication of:
Romanian-American Network Inc. (NFP-NGO)
The largest Romanian newspaper
in United States.
Ultima Editie Tiparita:
RomanianTribune - Prima Pagina - Editia 293
Din Editia Tiparita:
Newsletter:
Pentru a primi versiunea electronica a ziarului, introdu adresa de e-mail aici:
Aboneaza-te
Evenimente de la
inchiderea editiei tiparite
Ultimele Stiri de la
inchiderea editiei tiparite

Dragnea face trafic cu idealul a 3.000.000 de crestini. Nu acceptati un troc nedemocratic, domnule presedinte!

ROMANIA LIBERA - OPINIE

 Romano-americanul George Mioc, imigrat in SUA in 1975 si stabilit actualmente in Dallas-Texas, prieten si sustinator si al ziarului Tribuna Romaneasca, a publicat articolul de fata in ziarul Romania Libera (aici) si ni l-a recomandat a-l oferi si cititorilor ziarului nostru datorita importantei tematicii abordate.

 Intr-adevar, redactia ziarului Tribuna Romaneasca si cititorii nostri sunt interesati in ceea ce se intampla in Romania cu cele peste 3 milioane de semnaturi in favoarea organizarii unui referendum in tara pentru redefinirea casatoriei in Art. 48 al Constitutiei, protejand astfel familia traditionala si natiunea romana pe viitor de la orice atac liberal-progresist pro-LGBT. Sustinem in continuare eforturile Coalitiei pentru Familie si nu vom sta nepasatori la ce se intampla cu initiativa acesteia!

Coalitia pentru Familie isi propune sa atraga cat mai multe organizatii si persoane vizionare, care, unite intr-o miscare civica de masa, sa influenteze pozitiv societatea si procesul decizional care priveste societatea in Romania. Pentru a citi declaratia de misiune si obiectivele noastre, clic aici. Pentru a afla despre activitatea acesteia, vezi sectiunea NOUTATI.


Redam aici articolul domnului George Mioc.

* * * *

Nu sunt foarte surprins ca au uitat ce au promis in campanie. Dar nu voi accepta si ma voi bate sa-si respecte cuvantul: organizarea referendumului cerut de trei milioane de romani care vor definirea, in Constitutie, a familiei traditionale!

Liviu Dragnea, presedintele PSD, la 11 noiembrie 2016: „Personal, sustin aceasta idee si vreau sa se organizeze referendumul cel mai tarziu in primavara anului viitor, poate in aprilie sau mai”.

Gheorghe Falca, seful de campanie al PNL, la 14 noiembrie 2016: „S-a facut si un calcul al timpului in care se poate realiza un referedum si exista o estimare pentru luna aprilie (…) cu bugetare din partea noului Guvern”.

Tot la 14 noiembrie, ALDE a semnat un protocol cu Coalitia pentru Familie, care a initiat demersul de modificare a Constitutiei, si a acceptat ca termen de organizare a consultarii populare luna aprilie, anul 2017.

Asta au promis, au trecut trei luni si deja si-au abandonat angajamentele.

Atunci cand veti citi acest comentariu, am sa va rog, dragi prieteni, ca primul lucru la care va ganditi sa nu fie intrebarea de fond a referendumului, ci altceva: este important sa respectam solicitarea a trei milioane de cetateni romani si sa organizam o consultare populara, ceruta intr-un cadru legal si constitutional de catre acestia? Ceea ce doresc eu este sa fie ascultat poporul. Orice decizie va lua, ea va trebui respectata.

Indiferent daca sunteti sau nu de acord cu definirea, in Constitutie, a familiei traditionale, daca sunteti democrati, daca intelegeti semnificatia profunda a acestui cuvant, veti fi de acord ca referendumul trebuie organizat. Are sprijinul a trei milioane de cetateni cu drept de vot si are avizul Curtii Constitutionale.

Foarte bine spunea Clotilde Armand (USR a marginalizat-o pentru aceasta afirmatie): „Noi dorim o comunitate responsabila, care isi spune parerea. Numai cu aceasta conditie democratia se va maturiza. Ne plangem ca poporul este manipulabil, dar cum ar putea deveni mai matur politic daca nu este lasat sa se exprime si nu este luat in serios?”.

Mi se pare inacceptabil ca acest referendum sa fie obiectul unui troc politic intre Liviu Dragnea si Klaus Iohannis: daca seful statului renunta la consultarea referitoare la sustinerea luptei anti-coruptie, PSD ingroapa in Parlament initiativa de modificare a Constitutiei, asa cum a fost ea solicitata de catre Coalitia pentru Familie.

Domnule Iohannis, nu acceptati aceasta negociere murdara cu PSD-ul! Nu negociati reguli sacre ale democratiei, nu va bateti joc de milioane de romani.

Sub ce pretext vrea PSD-ul sa ingroape referendumul Coalitiei pentru Familie? Reputatul jurist Serban Nicolae – glumesc, omul a fost soferul condamnatului Catalin Voicu – nu stie daca proiectul de lege privind aceasta modificare a Constitutiei trebuie dezbatut mai intai in Senat sau in Camera Deputatilor. O chestiune ridicola care, cred eu, putea fi transata intr-o zi sau in maximum o saptamana. Dar PSD profita pentru a crea un blocaj si a negocia cu seful statului.

Daca Klaus Iohannis ar fi un democrat, un om curajos si, in acelasi timp, fidel valorilor dreptei si luptei cu coruptia, ar respinge marul otravit oferit de PSD. Ar convoca ambele referendumuri in aceeasi zi! S-ar reduce din costurile pentru organizarea lor si ar creste rata de participare.

Nu imi fac mari iluzii in legatura cu domnul Iohannis si il averizez ca si estabilishmentul de la Washington credea ca este etern si poate pacali alegatorii, ba si mai rau: sa ii insulte, spunandu-le ca sunt inculti si prosti – niste hillbillies.

Clasa politica de la Bucuresti isi inchipuie ca i-a pacalit pe cei 6.740.213 de romani care au votat, in 2009, pentru parlament unicameral si reducerea numarului de alesi la 300 si poate sa o tina tot asa.

Eu ii avertizez: s-a vazut cata revolta mocneste in acest popor atunci cand, pe frig si pe ninsoare, sute de mii de oameni au iesit in strada si n-au plecat pana cand domnul Dragnea nu si-a inghitit ordonanta nerusinata.

Revolta nu s-a terminat.

Ea este indreptata, in principal, impotriva PSD-ului si a domnului Dragnea. Insa nu cred ca exista vreun partid sau vreun nomenklaturist din palatele Capitalei care sa se bucure de increderea celor care au iesit in strada.

Ceea ce s-a intamplat in SUA, ceea ce s-a intamplat in Marea Britanie si probabil se va repeta in multe state europene arata ca este o greseala fatala sa refuzi sa asculti vocea poporului! 

 George MIOC - Romania Libera

Trimite acest articol pe e-mail Tipareste acest articol
Cautare:
Gaseste un cuvant cheie folosind aceasta optiune:
Cauta in site
Pagina Principala | Despre Ziar | Publicitate | Programare Editii | Distributie | Abonamente | Redactie | Contact | Sponsori
© www.RomanianTribune.net