Tribuna Romaneasca | Romanian Tribune - Ziarul românilor-americani editat la Chicago ??ISSN 1556-1135
Rolex own gem laboratories, experienced replica omega watches experts using the most advanced equipment control gem quality. These gems subsequently handed over to rolex daytona uk the company's internal stone setting masters, professional technology to enhance its natural luster. Rolex exclusive casting the insid,This new self-winding mechanical movement serves as masterpiece watches the pinnacle of watchmaking. This only has 14 patents movement, in precision, power reserve, shockproof, anti-magnetic, wear comfortable and reliable all respects is very good, perfect watches display of exquisite Rolex technology.
Tribune Romaneasca | Romanian Tribune
Tribuna Romaneasca | Romanian Tribune
An independent publication of:
Romanian-American Network Inc. (NFP-NGO)
The largest Romanian newspaper
in United States.
Ultima Editie Tiparita:
RomanianTribune - Prima Pagina - Editia 293
Din Editia Tiparita:
Newsletter:
Pentru a primi versiunea electronica a ziarului, introdu adresa de e-mail aici:
Aboneaza-te
Evenimente de la
inchiderea editiei tiparite
Ultimele Stiri de la
inchiderea editiei tiparite

OAIA MIORITICA - CEL MAI DE TEMUT DUSMAN AL MARINEI RUSESTI

Un vas cargo, avand la bord 8800 de oi din Romania, s-a ciocnit cu un vas militar rusesc de spionaj in Marea Neagra, in proximitatea Stramtorii Bosfor. In urma coliziunii, vasul militar rusesc s-a scufundat.

Initial, ce parea a fi o gluma buna pe seama marinei militare rusesti (nu singura in ultima perioada, avand in vedere starea precara a multor echipamente militare ale Rusiei), s-a dovedit a fi o stire reala, confirmata chiar de agentiile de presa din Rusia si de Ministrul rus al Apararii.

Vasul cargo Youzarsif H, ce naviga sub pavilion Togo, a incarcat peste 8000 de oi din Romania si a plecat din portul Midia-Navodari cu destinatia Aqaba, Iordania. Pentru a avea acces la marile si oceanele globale, un vas aflat in Marea Neagra trebuie sa se strecoare cu grija prin Stramtoarea Bosfor, unde traficul maritim este gestionat de Turcia. Ce se anunta a fi o cursa lunga si plictisitoare pentru cei 17 marinari de pe nava cargo si mai ales pentru miile de oi aflate la bord, s-a dovedit a fi una plina de peripetii si de implicatii ovino-militaro-strategice.

Nava militara ruseasca, Liman, era o nava destinata culegerii de informatii, avand la bord aparatura performanta de spionaj. Recent intoarsa dintr-o misiune in Marea Mediterana, din proximitatea Siriei, nu se cunoaste exact ce facea in zona Bosforului la momentul coliziunii. Surse militare citate de agentiile internationale de presa spun ca rusii monitorizau activitatea NATO din Marea Neagra. E de notorietate faptul ca linistita si anonima Mare Neagra a devenit o zona strategica in razboiul hibrid dintre NATO si Rusia, fiind impanzita de nave militare de ambele parti, ceea ce transforma aceasta intamplare in ceva ce aproape ca nu poate fi tratat serios, ci mai degraba hilar.

„Liman”-ul Rusiei, nava militara ruseasca de spionaj ramane acum scufundata aproape de Limanul turcesc.

Aflata intr-un proces asiduu de propaganda si de show off, mai ales dupa ce America a lansat in Afganistan „The mother of all Bombs”, Rusia incaseaza o neasteptata lovitura de imagine – oile care scufunda ditamai nava militara de spionaj. Ramane totusi o eningma cum de rusii nu au evitat coliziunea, dar aceasta lipsa de reactie se poate pune pe seama discretiei misiunii si pe o posibila speranta ca vor fi ocoliti – din greseala. Pe de alta parte, nicio nava sau serviciu de spionaj nu poate anticipa un atac animalic, chiar si domestic fiind, mai ales cel al unor oi blajine.

Din rapoartele oficialilor turci aflam ca zona Stramtorii Bosfor era acoperita de ceata densa, ceea ce facea imposibila reperarea vizuala a navelor aflate pe traseu. Fiind o nava de spionaj, evident ca rusii puteau observa pe radare celelalte nave din jur, dar din declaratiile proprietarului cargo-ului de oi aflam ca nava militara nu putea fi reperata de radarele obisnuite ale navelor comerciale, ceea ce inseamna ca nava militara „invizibila” se afla intr-o zona interzisa si periculoasa atunci cand s-a produs coliziunea –  acuzatii pe care proprietarul oilor le aduce rusilor, sugerand ca si autoritatile turce sustin aceeasi teorie. Un alt titlu de presa ce ar deriva din aceste detalii este Misiune de spionaj distrusa de oile inamice.

Pentru prima data romanii se pot uita cu mandrie la capabilitatile militare ale Romaniei: avioane de lupta nu avem, fregate nici atat, tancuri cam vechi, dar avem oi – multe, curajoase si beligerante! Nu de putine ori rusii au afirmat mai in gluma, mai in serios, ca Romania este prima tinta in cazul unui razboi, iar romanii s-au speriat chiar si la ideea de gluma, dar acum par ca sansele sa se fi intors si in favoarea noastra.

Important si de retinut este ca incidentul nu s-a soldat cu victime: cei 78 de marinari rusi au scapat cu bine, fiind transbordati pe un alt vas, iar vasul cargo si-a continuat calatoria spre Iordania fara sa fi suferit avarii serioase, desi la doar doua ore dupa coliziune, vasul militar rusesc s-a scufundat. Dar nu, nu am uitat oile: toate cele 8800 de oi sunt in siguranta, tefere, doar putin stresate in urma acestor evenimente, dar sigur vor depasi momentul avand in vedere ca sunt acreditate la scara mondiala pentru a fi reusit ce nimeni nu-si imagina ca se poate face. Stirile si glumele care mai de care amuzante abunda in presa internationala si pe site-urile de socializare.

Desi au trecut aproape doua zile de cand apele Bosforului au inghitit spionajul rusesc, gradul de amenintare si de securitate din Marea Neagra pare sa fi devenit din nou critic, odata cu anuntul ca nava cargo revine pentru reparatii la santerierul maritim din Constanta.

Reporter: Aduceti oile inapoi?

Mahmoud Karazi (proprietar cargo): Le aducem inapoi, da. Inchiriez un alt vas, le asigur si le imbarc din nou!

Watch out, Russia!

Vasul cargo ce transporta oile mioritice - „Youzarsif H” - IMO 7611547
Compania maritima ce detine vasul specializat pe transport maritim de animale (se pare ca unicul din flota acesteia) isi face reclama buna pe pagina sa de internet: „Furnizam transport maritim de incredere la costuri eficiente!
Ar mai putea adauga: „Va protejam animalele pe mare chiar si de armata rusa!

Timotei Dinica - Tribuna.US

 
Timotei DINICA - Tribuna.US

Trimite acest articol pe e-mail Tipareste acest articol
Cautare:
Gaseste un cuvant cheie folosind aceasta optiune:
Cauta in site
Pagina Principala | Despre Ziar | Publicitate | Programare Editii | Distributie | Abonamente | Redactie | Contact | Sponsori
© www.RomanianTribune.net