Tribuna Romaneasca | Romanian Tribune - Ziarul românilor-americani editat la Chicago ??ISSN 1556-1135
Rolex own gem laboratories, experienced replica omega watches experts using the most advanced equipment control gem quality. These gems subsequently handed over to rolex daytona uk the company's internal stone setting masters, professional technology to enhance its natural luster. Rolex exclusive casting the insid,This new self-winding mechanical movement serves as masterpiece watches the pinnacle of watchmaking. This only has 14 patents movement, in precision, power reserve, shockproof, anti-magnetic, wear comfortable and reliable all respects is very good, perfect watches display of exquisite Rolex technology.
Tribune Romaneasca | Romanian Tribune
Tribuna Romaneasca | Romanian Tribune
An independent publication of:
Romanian-American Network Inc. (NFP-NGO)
The largest Romanian newspaper
in United States.
Ultima Editie Tiparita:
RomanianTribune - Prima Pagina - Editia 293
Din Editia Tiparita:
Newsletter:
Pentru a primi versiunea electronica a ziarului, introdu adresa de e-mail aici:
Aboneaza-te
Evenimente de la
inchiderea editiei tiparite
Ultimele Stiri de la
inchiderea editiei tiparite

EVZ: Parlamentari romani au fost la Helsinki pentru a recupera copiii doctoritei Cameliei Smicala Raspunsul?

Cazul doctoritei Camelia Smicala careia statul finlandez i-a confiscat doi din cei trei copii a facut valva in Romania, totul culminand cu o serie de proteste in ziua Sfintilor Imparati Constantin si Elena, un mesaj ferm de sustinere al ministerului nostru de Externe si organizarea unei delegatii parlamentare oficiale care a mers la Helsinky, in perioada 30 mai- 1 iunie.

Luni, 5 iunie, doctorita a postat, pe contul sau de socializare urmatorul mesaj: „Mi s-a reziliat si contractul de munca azi. S-au dat niste telefoane. Practic nu mai am nici o posibilitate de trai. Deoarece nimeni nu are curajul sa ma angajeze!”

Ea lucra la un spital finlandez, spital care in urma cu o luna ii acordase o diploma de merit, dar, intre timp, a intervenit condamnarea doctoritei ( la fond, sentinta nedefinitiva) pentru ca i-ar fi agresat pe executorii care, acum doi ani, i-au ridicat copiii de acasa. Din videoul care a facut  inconjorul lumii reiese insa clar ca femeia a fost cea lovita, cand Mihai si Maria (11 si, respectiv, 10 ani) sunt efectiv smulsi din bratele ei.

Va reamintesc faptul ca Smicala si-a pierdut copiii dupa ce a divortat de tatal lor, finlandez, din cauza violentelor domestice. Initial, instantele i-au acordat custodie pentru Mihai si Maria, dar, cand doctorita a vrut sa parseasca Finlanda, copiii au fost luati. Maria si Mihai Smicala sunt cetateni romani.

Imediat dupa acest anunt, deputatul Doru Coliu a scris: ”Vom strange bani ca sa poata sta in Finlanda si sa lupte cu ei! Voi solicita domnului ministru Melescanu sa o angajeze pe Camelia Smicala la Ambasada Romaniei in Finlanda!”

Doru Coliu a facut parte, alaturi de Constantin Codreanu si Matei Dobrovie, din delegatia Camerei Deputatilor care a mers in Finlanda, sperand sa descalceasca problema Cameliei Smicala-Jalaskoski. Ei ar fi trebuit sa fie primiti la ministerele Justitiei, de Externe si al Afacerilor Sociale si Sanatatii, precum si de parlamentari locali, lucratori ai serviciilor sociale din Tampere.

Delegatia nu a avut efectul scontat, de exemplu deputatii romani neavand voie sa discute si cu copiii, dar macar au averrtizat statul finlandez ca doctorita nu e abandonata de Romania.

Mihai, 11 ani, e cel mai afectat de despartirea de mama. De ceva timp este tinut intr-un orfelinat cu masuri stricte de supraveghere. Tot luni, 5 iunie, Camelia Smicala a anuntat ca ”Mihai a fost mutat la ora 14, folosinde-se forta!”
Se pare ca minorul roman este acum intr-o scoala de corectie.

Alecu Racoviceanu – EVZ

Trimite acest articol pe e-mail Tipareste acest articol
Cautare:
Gaseste un cuvant cheie folosind aceasta optiune:
Cauta in site
Pagina Principala | Despre Ziar | Publicitate | Programare Editii | Distributie | Abonamente | Redactie | Contact | Sponsori
© www.RomanianTribune.net