Tribuna Romaneasca | Romanian Tribune - Ziarul românilor-americani editat la Chicago ??ISSN 1556-1135
Rolex own gem laboratories, experienced replica omega watches experts using the most advanced equipment control gem quality. These gems subsequently handed over to rolex daytona uk the company's internal stone setting masters, professional technology to enhance its natural luster. Rolex exclusive casting the insid,This new self-winding mechanical movement serves as masterpiece watches the pinnacle of watchmaking. This only has 14 patents movement, in precision, power reserve, shockproof, anti-magnetic, wear comfortable and reliable all respects is very good, perfect watches display of exquisite Rolex technology.
Tribune Romaneasca | Romanian Tribune
Tribuna Romaneasca | Romanian Tribune
An independent publication of:
Romanian-American Network Inc. (NFP-NGO)
The largest Romanian newspaper
in United States.
Ultima Editie Tiparita:
RomanianTribune - Prima Pagina - Editia 293
Din Editia Tiparita:
Newsletter:
Pentru a primi versiunea electronica a ziarului, introdu adresa de e-mail aici:
Aboneaza-te
Evenimente de la
inchiderea editiei tiparite
Ultimele Stiri de la
inchiderea editiei tiparite

IN CEASUL AL DOISPREZECELEA

 editorial de Cristian Ionescu
 Presedinte - Coalitia pentru Familie, Credinta si Viata a Romanilor din America
---------------------------------------------------------------

Ca urmare a ultimelor stiri referitoare la atitudinile politice fata de demersul Coalitiei pentru Familie din Romania, consider ca este necesar sa intervin cu exprimarea unor convingeri pe care le-am impartasit prietenilor in urma cu mai bine de un an. Aceste convingeri au stat din start la baza abordarii cazului Bodnariu. Tinand cont de faptul ca noi atribuim aceasta mare biruinta lui Dumnezeu, in dimensiunea umana a strategizarii acelui caz, este de bun simt sa acceptam si ca premizele strategiei aplicate in cazul familiei Bodnariu sunt corecte.

In primul rand, politicianul de profesie este intr-un perpetuu mod de supravietuire politica. El raspunde prompt si corespunzator oricaror amenintari ce i-ar putea pune in pericol cariera si este gata sa profite de orice impuls care i-ar avansa imaginea.
Acesti stimuli au doua aplicatii practice: urna de vot si buzunarul campaniei sale electorale.

Pornind de la idea ca buzunarul personal al domniei sale este deja asigurat din partea cealalta a baricadei (fortele progresiste le finanteaza la greu interesele politice si personale), ba mai mult, demersul Coalitiei pentru Familie si exponentii acesteia nu ar putea angaja metode josnice de coruptie in slujba acestei cauze nobile, trebuie sa intelegem din start ca politicianul de acest gen isi va negocia si chiar ucide constiinta pe altarul intereselor sale.

In acest caz, singurul recurs este cel de ordin electoral, aceasta pentru ca ceea ce ii creaza si mentine fluxul de avantaje si favoruri este marfa pe care o comercializeaza: pozitia sa politica si puterea legislativa pe care o exercita din aceasta pozitie.

Pus intre ciocan si nicovala, singura sa sansa este istetimea fetei mosului si a babei: si calare si pe jos, pe drum si pe alaturi, imbracata si dezbracata deopotriva. Ar fi mai usor cu principiile, dar in vremurile astea este riscant…

Pentru o asemenea jonglerie, diplomatia politica are trei metode:
1. Promisiunile in privat (de cele mai multe ori facute ambelor parti); prin aceste promisiuni este folosita suzeta politica de serviciu, ca sa mearga toata lumea linistita la culcare ca… se rezolva;
2. Tergiversarile (filozofia care zice ca ce poti face azi, lasa pe maine ca poimaine poate nu mai trebuie); aici se preteaza obstacole de ordin procedural, contestatii si recursuri juridice, totul pentru ca vointa si entuziasmul maselor sa se risipeasca;
3. Atacul mediatic! Media este aviatia militara a stangii si este responsabila sa infranga argumentele rationale, de bun simt si – in acest caz – chiar de decenta spirituala; nu subestimati corelarea conspirativa intre politic si mediatic.

Stiu ca in gestionarea acestui demers se incearca metodele unui proces conventional de buna credinta si apreciez gestul. Insa, destul de devreme in acest parcurs s-a vazut ca nu toti factorii de decizie sunt de buna credinta.

Nu ma refer la Presedintele Iohannis care imi confirma din nou temerile. Domnia sa si-a enuntat punctul de vedere imediat si vehement.

Ma refer la partidele politice care folosesc o strategie triunghiulara de genul una zicem alta facem, unii asa altii invers, pe dos altfel decat pe fata s.a.m.d.
In aceste conditii, hatisul politic care nu mai prezinta nicio garantie de bun simt si buna-credinta pretinde sa schimbam foaia (cam ingalbenita…)!

Un val de proteste pasnice dar publice trebuie organizat imediat in toata tara si in diaspora!

Politicienii care trag de timp si joaca nesincer trebuie nominalizati si pirogravati in memoria electoratului!

Canalele mediatice care pre-zinta acest demers in mod unilateral si tendentios trebuie demascate si taxate de publicul larg prin diminuarea dramatica a audientei!

Trebuie lansata o campanie de boicotare a tuturor produselor si serviciilor acelor firme asociate contraloviturii anti-familie!

Trebuie angajate toate mediile alternative de informare si educare a maselor!

Da, cel mai important mijloc de informare si educare a maselor este amvonul bisericilor! Trebuie mobilizati toti preotii, pastorii si liderii ecleziastici intr-o cruciada generala si sustinuta de mobilizare a poporului!

Admir si sustin neconditionat initiativa si eforturile Coalitiei pentru Familie din Romania! Cred in puterea lui Dumnezeu care face minuni si ma rog pentru o mare biruinta in acest demers.

Dar tot atat de mult implor liderii acestui demers sa accepte mica noastra experienta si rezultatul demersului nostru ca pe un model de actiune pe care Bunul Dumnezeu o apreciaza, o valideaza si o incununeaza!

Doresc din toata inima organizarea cu succes a Referendumului si doresc sa fie aprobata amendarea Constitutiei Romaniei prin care se afirma casatoria intre un barbat si o femeie! Nu vreau sa ma gandesc la un alt deznodamant, ar fi prea trist!

Cristian Ionescu - Pastor

Trimite acest articol pe e-mail Tipareste acest articol
Cautare:
Gaseste un cuvant cheie folosind aceasta optiune:
Cauta in site
Pagina Principala | Despre Ziar | Publicitate | Programare Editii | Distributie | Abonamente | Redactie | Contact | Sponsori
© www.RomanianTribune.net