Tribuna Romaneasca | Romanian Tribune - Ziarul românilor-americani editat la Chicago ??ISSN 1556-1135
Rolex own gem laboratories, experienced replica omega watches experts using the most advanced equipment control gem quality. These gems subsequently handed over to rolex daytona uk the company's internal stone setting masters, professional technology to enhance its natural luster. Rolex exclusive casting the insid,This new self-winding mechanical movement serves as masterpiece watches the pinnacle of watchmaking. This only has 14 patents movement, in precision, power reserve, shockproof, anti-magnetic, wear comfortable and reliable all respects is very good, perfect watches display of exquisite Rolex technology.
Tribune Romaneasca | Romanian Tribune
Tribuna Romaneasca | Romanian Tribune
An independent publication of:
Romanian-American Network Inc. (NFP-NGO)
The largest Romanian newspaper
in United States.
Ultima Editie Tiparita:
RomanianTribune - Prima Pagina - Editia 293
Din Editia Tiparita:
Newsletter:
Pentru a primi versiunea electronica a ziarului, introdu adresa de e-mail aici:
Aboneaza-te
Evenimente de la
inchiderea editiei tiparite
Ultimele Stiri de la
inchiderea editiei tiparite

MIRCEA LUBANOVICI, editor al ziarului Romanian Times din Portland statul Oregon, validat pentru a candida la Parlament

Lista celor validati de catre Biroul electoral al cicumscriptiei 43 pentru romanii din strainatate a inclus printre numele celor aprobati si numele unuia foarte cunoscut romanilor din Statele Unite: MIRCEA LUBANOVICI, editor si fondator al ziarului Romanian Times din Portland statul Oregon, si presedinte al organizatiei Romanian American Society din acelasi oras american.

Mircea Lubanovici a devenit cunoscut intre romanii din SUA prima data in metropola Chicago unde a locuit din vara anului 1985 pana in toamna anului 1992 cand s-a mutat impreuna cu familia in orasul Portland statul Oregon.

Fotograf profesionist cu bogata experienta acumulata inca din tinerete in Romania, Mircea Lubanovici si-a deschis prima afacere in Statele Unite in primavara anului 1987 insa in domeniul constructiilor si renovarilor de imobiliare, domeniu foarte prosper in acea vreme pentru europenii sarguinciosi. Desigur, pasiunea pentru arta fotografica a ramas o prioritate, astfel pastrandu-si numele cunoscut in comunitatea romaneasca din SUA pentru seriozitatea si calitatea serviciilor sale in cadrul oricaror evenimente speciale, fie ele private sau comunitare.

Atras de lumea afacerilor in toamna anului 1989 a infiintat impreuna cu sotia sa o firma de import-export textile, "Continental Textiles" in Chicago, ulterior relocand-o in Portland in 1992. Astazi aceasta firma a ajuns sa fie o sursa de produse de textile bine cunoscuta si apreciata in Statele Unite.

Mircea Lubanovici
se bucura de o foarte buna apreciere in comunitatea romaneasca de pe coasta de vest datorita dedicatiei si pasiunii sale de a-i vedea pe romani uniti pe proiecte social-culturale diferite in scopul unei mai bune legaturi. Impreuna cu bunii sai prieteni Cristian Ioanide (+ decedat in iunie 2008) si Beni Lucescu a fondat ziarul Romanian Times, publicatie independenta cu o vadita nuanta crestin-democrata.

Mircea Lubanovici a organizat numeroase activitati social-culturale si sportive in comunitatea romaneasca din Portland de-a lungul anilor pentru ca romanii sa fie mai bine cunoscuti si apreciati de catre autoritatile locale americane cat si de conlocuitorii oregonieni.

In 2005 a initiat infiintarea primei asociatii comunitare ce intruneste toti liderii spirituali romani din metropola Portland. A fost unul dintre initiatorii ce au sustinut ideea deschiderii unui Consulat Onorific al Romaniei in orasul Portland. Totodata Mircea Lubanovici a fost unul dintre initiatorii proiectului de infratire al orasului Portland cu municipiul Iasi din Romania, finalizat in anul 2006.

A emigrat in SUA in 1985 (la varsta de 27 ani) impreuna cu sotia sa Mona (cu care este casatorit din 1983) dupa ce au fost obligati sa renunte la cetatenia romana. Impreuna au cinci copii: Lia (24), Gina (22), Roxana (20), Jennifer (19) si Jonathan (17).

Mircea Lubanovici si-a redobandit cetatenia romana in 1991. Candidatura sa pentru Parlamentul Romaniei reprezentandu-i pe romanii stabiliti pe cele doua continente americane in Camera Deputatilor din partea PD-L a fost aprobata marti 21 octombrie a.c.

Dintre toti cei aprobati si validati de catre Biroul electoral al cicumscriptiei 43 pentru romanii din strainatate pentru a candida la acest post, Mircea Lubanovici este unicul cetatean american ce a locuit in SUA intre romani si a facut deja ceva bun pentru romani, indiferent de originea fiecaruia sau crezul religios, bucurandu-se astfel de o apreciere deosebita si avand sansa de a fi un real reprezentant al romanilor din America (cele doua continente) in Parlamentul Romaniei!

Romanian Tribune - Chicago
Trimite acest articol pe e-mail Tipareste acest articol
Cautare:
Gaseste un cuvant cheie folosind aceasta optiune:
Cauta in site
Pagina Principala | Despre Ziar | Publicitate | Programare Editii | Distributie | Abonamente | Redactie | Contact | Sponsori
© www.RomanianTribune.net