Tribuna Romaneasca | Romanian Tribune - Ziarul românilor-americani editat la Chicago ??ISSN 1556-1135
Rolex own gem laboratories, experienced replica omega watches experts using the most advanced equipment control gem quality. These gems subsequently handed over to rolex daytona uk the company's internal stone setting masters, professional technology to enhance its natural luster. Rolex exclusive casting the insid,This new self-winding mechanical movement serves as masterpiece watches the pinnacle of watchmaking. This only has 14 patents movement, in precision, power reserve, shockproof, anti-magnetic, wear comfortable and reliable all respects is very good, perfect watches display of exquisite Rolex technology.
Tribune Romaneasca | Romanian Tribune
Tribuna Romaneasca | Romanian Tribune
An independent publication of:
Romanian-American Network Inc. (NFP-NGO)
The largest Romanian newspaper
in United States.
Ultima Editie Tiparita:
RomanianTribune - Prima Pagina - Editia 293
Din Editia Tiparita:
Newsletter:
Pentru a primi versiunea electronica a ziarului, introdu adresa de e-mail aici:
Aboneaza-te
Evenimente de la
inchiderea editiei tiparite
Ultimele Stiri de la
inchiderea editiei tiparite

Pastorul Petru Dugulescu, poet consacrat, fost parlamentar PNTCD, erou al Revolutiei, a trecut in vesnicie

fiogf49gjkf0d
Cu multa durere anuntam vestea trista a trecerii in vesnicie a celui ce a fost Petru Dugulescu, in urma unui atac de cord, joi 3 ianuarie 2008 la ora 20:20, ora Romaniei.

Pastor, poet si politician, nascut in Noiembrie 18, 1945 intr-o familie de credinciosi in Chelmac, judetul Arad, Petru Dugulescu a devenit foarte cunoscut in lumea libera anti-comunista dupa revolutia din Decembrie 1989 si actul sau curajos de a indemna timisorenii prezenti in Piata Operei si de a-i conduce in rugaciunea Tatal Nostru.

In vremurile comuniste a fost un predicator cunoscut in comunitatile evanghelice din Romania si nu numai, pentru curajul cu care a predicat Evanghelia si devotamentul plin de sacrificiu cu care a luptat pentru constructia Bisericii Baptiste Betel din Timisoara, cu riscul de a fi fost inchis sau chiar asasinat. In acea perioada a fost chemat la  militie, retinut si interogat de nenumarate ori. A fost amenintat cu moartea sa si  a membrilor familiei sale. A intrat in atentia si protectia Ambasadei S.U.A. si a ambasadorului Funderburk precum si a unor congresmeni americani crestini.

A facut tot ce i-a stat in putinta pentru a putea finaliza lucrarile de constructie a bisericii din orasul studentesc care-l considera strategic tocmai din acest punct de vedere. Era important in viziunea pastorului Dugulescu ca Timisoara sa aibe o biserica baptista mare, cu o cladire adecvata, unde tinerii studenti evanghelici veniti din toata tara, pentru a studia la Timisoara, sa aibe un loc de inchinare unde sa fie incurajati si in slujirea in biserica, fiecare dupa darurile sale.

Despre viata sa de pastor in vremea comunista au scris renumiti autori americani, precum si Chuck Colson in cartea sa “The Body”. Ulterior pastorul Dugulescu a detaliat oprelistea comunista din Romania impotriva crestinilor si tentativele de ucidere a sa duse de securitatea romana in cartea: “Ei mi-au programat moartea”.

A fost deputat al Partidului National Taranesc Crestin Democrat din 1992 pana in prima parte a anului 2000, cand si-a dat demisia din acest partid si a ramas independent pentru urmatoarele luni pana la terminarea mandatului. A fost parte din Comisia pentru Drepturile Omului precum si in Comisia de Politica Externa a Parlamentului Romaniei.
In tot acest timp nu s-a sfiit sa umble la fratii sai evanghelici, baptisti si penticostali, cerandu-le ajutorul in proiectele sale caritabile care i-au coplesit atentia.

A fondat casa pentru copii orfani si copiii strazii numita “Fratii lui Onisim” din Timisoara, precum si misiunea de caritate si evanghelizare “Isus Speranta Romaniei” prin care a organizat Marsul Invierii, o adevarata demonstratie unionista crestina a tuturor confesiunilor crestine in scopul marturisirii publice a Mantuitorului Iisus Hristos Cel Inviat!
In ultimii 15 ani a fost invitat in fiecare an in Statele Unite sa ia parte in primele zile ale lunii februarie la “Micul dejun prezidential de rugaciune” la Casa Alba. Primele sale vizite le-a facut impreuna cu regretatul poet Ioan Alexandru. Anul acesta insa locul lui Petru Dugulescu va fi gol.

A publicat volumele de poezii “Calatorii Enigmatici” si “Apus de Mileniu”, precum si cartile “Ei mi-au Programat Moartea”, tradusa in limba engleza sub titlul “Repenters”, precum si recenta carte “Democratie si Persecutie”.

In ultimii ani a fost tot mai des tinta unor atacuri aduse la identitatea si caracterul sau carora a cautat sa le tina piept cu demnitate si dragoste, urmand pilda Invatatorului si Mantuitorului sau.

In cele din urma, tot tonul persecutiei abuzive, un astfel de articol scris tendentios la adresa lui ce a fost publicat in ultima zi a anului 2007 in presa locala din Timisoara, mai precis in ziarul “Banateanul”, se pare ca i-a culminat starea de stres si i-a pus capat zilelor printr-un infarct. Fotografia pastorului Dugulescu a fost publicata pe prima pagina a ziarului “Banateanul” si facea trimitere la articolul cu pricina care continea informatii luate de pe internet din blogul “Centrului de Istorie si Apologetica”. 

La foarte scurt timp dupa ce a fost anuntata moartea fulgeratoare a pastorului Dugulescu informatiile de pe internet pe blogul amintit au fost retrase cu urmatorul comunicat: “In urma vestii primite despre moartea fratelui Petrica Dugulescu, din respect si compasiune pentru familia indoliata, am retras articolul referitor la dumnealui. Bunul Dumnezeu sa isi reverse harul si mila Sa si sa mangaie pe toti cei indurerati.”

Intr-un fel este exact ca si cum detinatorul blogului ar fi dat drumul la gazul din butelie, iar dupa explozie a inchis robinetul “din respect si compasiune”.

Pentru ca despre pastorul Dugulescu merita si vreau sa scriu mai mult, pentru ca mi-a influentat gandirea crestina inter-confesionala si mi-a ajutat sa inteleg importanta implicarii in mass-media si a slujirii lui Dumnezeu prin acest mod, pentru ca mi-a fost un bun mentor si prieten, am sa revin cu un articol biografic mai amplu cautand sa explic mai in detaliu lupta de dezinformare dusa impotriva lui de insasi fratii sai. Deocamdata scopul acestui anunt a fost de a anunta cititorii ziarului Romanian Tribune de faptul ca Petru Dugulescu, acest gigant al credinciosilor evanghelici, nu va mai fi printre noi.

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!
Domnul Dumnezeu sa dea mangaiere familiei indoliate: sotiei Marioara si copiilor Ligia, Cristina, Cristian si Eunice, precum si familiilor lor.

Articol publicat initial la data de 3 ianuarie a.c. in editia electronica a ziarului Romanian Tribune la adresa: www.RomanianTribune.NET
Trimite acest articol pe e-mail Tipareste acest articol
Cautare:
Gaseste un cuvant cheie folosind aceasta optiune:
Cauta in site
Pagina Principala | Despre Ziar | Publicitate | Programare Editii | Distributie | Abonamente | Redactie | Contact | Sponsori
© www.RomanianTribune.net