Tribuna Romaneasca | Romanian Tribune - Ziarul românilor-americani editat la Chicago ??ISSN 1556-1135
Rolex own gem laboratories, experienced replica omega watches experts using the most advanced equipment control gem quality. These gems subsequently handed over to rolex daytona uk the company's internal stone setting masters, professional technology to enhance its natural luster. Rolex exclusive casting the insid,This new self-winding mechanical movement serves as masterpiece watches the pinnacle of watchmaking. This only has 14 patents movement, in precision, power reserve, shockproof, anti-magnetic, wear comfortable and reliable all respects is very good, perfect watches display of exquisite Rolex technology.
Tribune Romaneasca | Romanian Tribune
Tribuna Romaneasca | Romanian Tribune
An independent publication of:
Romanian-American Network Inc. (NFP-NGO)
The largest Romanian newspaper
in United States.
Ultima Editie Tiparita:
RomanianTribune - Prima Pagina - Editia 288
Din Editia Tiparita:
Newsletter:
Pentru a primi versiunea electronica a ziarului, introdu adresa de e-mail aici:
Aboneaza-te
Evenimente de la
inchiderea editiei tiparite
Ultimele Stiri de la
inchiderea editiei tiparite

Nationala Romaniei de minifotbal se bazeaza pe sprijinul romanilor stabiliti in SUA

Nationala Romaniei va juca in orasele Dallas, Wichita si Detroit

In perioada 20-30 martie 2015, echipa nationala de minifotbal a Romaniei, cvintupla campioana europeana, va participa in premiera la Campionatul Mondial, organizat de catre forul mondial de specialitate. Aceasta competitie va avea loc in Statele Unite ale Americii, iar la start se vor afla 12 echipe. Selectionata Romaniei a fost repartizata intr-o serie in care meciurile se vor desfasura la Dallas, Wichita si Detroit, unde sportivii nostri spera in sustinerea masiva a conationalilor stabiliti dincolo de Ocean. Colegele noastre de grupa preliminara vor fi Germania, Mexic si India. Primele doua clasate se vor califica automat, la fel ca si cele mai bune doua locuri trei din cele trei grupe ale primei faze.

La Chicago: spectatori sau finalisti!

Oricum, tricolorii vor ajunge si la Chicago, acolo unde legatura cu romanii rezidenti este una foarte puternica. In functie de clasarea in grupa, Romania spera sa ajunga in calitate de competitoare in orasul din Ilinois, unde, mai mult ca sigur, va avea o tribuna favorabila. Altfel, varianta mai putin dorita, este ca jucatorii romani sa vina macar ca spectatori si apoi sa sustina o partida demonstrativa cu echipa unei scoli de fotbal din Chicago, care il are ca director sportiv pe Catalin Serban, un profesor roman originar din Vaslui, si se numeste Sports 4 Childrens Future Foundation, despre care vom reveni cu un amplu reportaj.

Romania vine insa la turneul american din postura de cea mai titrata echipa. Cele cinci titluri continentale, cucerite consecutiv, reprezinta o carte de vizita care obliga si onoreaza in egala masura. Practic, la acest capitol este un monopol romanesc deoarece nicio alta natiune nu a devenit deocamdata campioana europeana. Ultima cununa cu lauri a fost obtinuta in noiembrie anul trecut, la Herceg Novi, in Muntenegru, despre aceasta performanta scriind, la vremea respectiva, si publicatia noastra.

12 echipe nationale de renume se confrunta in acest turneu competitiv

Astfel aureolata, nationala Romaniei de minifotbal vrea sa incerce marea performanta la Mondialul din SUA. Din cele 12 echipe care au confirmat participarea, sase sunt europene, primele clasate la Herceg Novi. Mai vin, din afara Batranului Continent, Brazilia, SUA, Mexic, Canada, India si Kazakhstan.

Minifotbal - nu futsal!

Campionatul Mondial reprezinta o noua oportunitate de performanta pentru o disciplina in plina ascensiune in Romania si in lume.

Minifotbalul a cucerit Globul pa-mantesc, fiind un sport care se poate practica la orice varsta. Aceasta este si miza cu care Federatia de Minifotbal din Romania s-a prezentat la Ministerul Tineretului si Sportului, cu dosarul de recunoastere a disciplinei sportive minifotbal.

Comparatia cu futsalul, sport reglementat de auspiciile FIFA si UEFA, este inoportuna, in conditiile in care la turneele finale de campionat si Cupa Romaniei vin 24, respectiv 52 de echipe din aproape toate judetele tarii. La futsal exista doua esaloane in care evolueaza 18 echipe, iar anual minim una abandoneaza competitia inainte de vreme. Minifotbalul are o structura organizatorica bazata pe competitii judetene, 36 la numar, care apoi trimit echipele cele mai bune la fazele regionale si nationale.

Printre numele sonore ale lotului nostru se numara fostul jucator de la Rapid, Farul Constanta sau Unirea Urziceni, Iulian Apostol, care s-a reprofilat pe minifotbal, iar in jurul sau se coaguleaza practic echipa nationala condusa de fostul arbitru international Tiberiu Lajos, din Timisoara.

Oficialii romani spera ca in curand, ministerul de resort sa le recunoasca stralucitorul palmares si sa includa minifotbalul in familia disciplinelor sportive. Un argument forte ar fi si ca pe tot cuprinsul tarii sunt legitimati, la momentul actual, 30,000 de jucatori in campionatele judetene, o suma care depaseste cu mult volumul altor discipline sportive finantate din bugetul ministerului de resort. Pana acolo insa, Romania are nevoie de un al saptelea jucator in tribune, in Statele Unite ale Americii.

Romanii-Americani chemati sa suporte Nationala Romaniei

Apelul lansat prin intermediul ziarului nostru este catre toti cei care simt romaneste si pot face un efort sa ridice tricolorul romanesc langa aceasta echipa. Daca la fotbal Romania a ratat o sansa uriasa la Mondialul din 1994, cand am irosit o semifinala istorica impotriva Braziliei, poate ca acum, comparatia fiind proportional redusa, echipa nationala de minifotbal va gasi puterea unei revanse a balonului rotund, in Tara tuturor posibilitatilor.

Cristian FRISK - Redactor pagini Sport - Tribuna Romaneasca, Chicago

Trimite acest articol pe e-mail Tipareste acest articol
Cautare:
Gaseste un cuvant cheie folosind aceasta optiune:
Cauta in site
Pagina Principala | Despre Ziar | Publicitate | Programare Editii | Distributie | Abonamente | Redactie | Contact | Sponsori
© www.RomanianTribune.net