Tribuna Romaneasca | Romanian Tribune - Ziarul românilor-americani editat la Chicago ??ISSN 1556-1135
Rolex own gem laboratories, experienced replica omega watches experts using the most advanced equipment control gem quality. These gems subsequently handed over to rolex daytona uk the company's internal stone setting masters, professional technology to enhance its natural luster. Rolex exclusive casting the insid,This new self-winding mechanical movement serves as masterpiece watches the pinnacle of watchmaking. This only has 14 patents movement, in precision, power reserve, shockproof, anti-magnetic, wear comfortable and reliable all respects is very good, perfect watches display of exquisite Rolex technology.
Tribune Romaneasca | Romanian Tribune
Tribuna Romaneasca | Romanian Tribune
An independent publication of:
Romanian-American Network Inc. (NFP-NGO)
The largest Romanian newspaper
in United States.
Ultima Editie Tiparita:
RomanianTribune - Prima Pagina - Editia 293
Din Editia Tiparita:
Newsletter:
Pentru a primi versiunea electronica a ziarului, introdu adresa de e-mail aici:
Aboneaza-te
Evenimente de la
inchiderea editiei tiparite
Ultimele Stiri de la
inchiderea editiei tiparite

Deputatul Mircea LUBANOVICI a sustinut in plenul Camerei Deputatilor cauza familiei Bodnariu

Deputatul de diaspora Mircea Lubanovici, Presedintele Comisiei pentru comunitatile de romani din afara granitelor tarii, a sustinut marti, 22 decembrie 2015, in plenul Camerei Deputatilor, cauza familiei Bodnariu si a solicitat in mod expres reprezentantilor institutiilor statului roman sa actioneze in consecinta, tinand cont de gravitatea si importanta cazului Bodnariu.

* * *

Onorat Prezidiu,
Doamnelor si domnilor deputati,

Prin declaratia de astazi doresc sa va readuc in atentie situatia dramatica cu care se confrunta familia cetateanului roman – Marius Bodnariu, stabilit in Regatul Norvegian, careia, din luna noiembrie i-au fost luati cei cinci copii in mod abuziv de catre autoritatile norvegiene, familia fiind acuzata de crestinism radical si indoctrinarea copiilor.

In calitatea mea de parlamentar al Romaniei, reprezentant al romanilor din Diaspora si de Presedinte al Comisiei pentru comunitatile de romani din afara granitelor tarii din Camera Deputatilor si nu in ultimul rand in calitate de crestin practicant, nu pot sa nu condamn comportamentul abuziv al Serviciilor Sociale din Norvegia si sa nu constat ca abuzul comis de autoritatile norvegiene la adresa minorilor din familia Bodnariu, care intonau un cantec religios in pauza cursurilor de la scoala, constituie o incalcare a exercitiului dreptului la libertatea de constiinta si libertatea religioasa - drepturi fundamentale stipulate in Declaratia Universala a Drepturilor Omului si in Conventia internationala privind eliminarea tuturor formelor de discriminare rasiala, precum si din Conventia ONU privitoare la drepturile copilului.

Abuzurile autoritatilor pentru protectia copilului din Norvegia - Barnevernet si ale sistemului judiciar din Norvegia au reusit sa afecteze un mare numar de cetateni de diverse nationalitati, carora le-au fost luati copiii in mod abuziv, sub pretextul respectarii interesului superior al copilului. Actiunile oficialitatilor norvegiene pentru protectia copilului, ale politiei norvegiene, precum si deciziile instantelor norvegiene in astfel de cazuri au ajuns sa incalce atat Constitutia Norvegiana, legile interne ale Norvegiei, dar - mai ales - obligatiile Norvegiei din tratatele europene si internationale la care aceasta tara este parte.

Aceste violari ale drepturilor omului - ridicate la rang de politica de stat, atat prin sentinte nedrepte date de Curtea Suprema a Norvegiei, cat si prin promovarea de catre Ministerul Familiei, Copiilor si Afacerilor Sociale a unei legi care - sub masca propunerii unui standard nou de evaluare a grijii fata de copii - restrange de facto si de jure dreptul parintilor naturali asupra educatiei propriilor copii, au condus, dupa cum arata chiar statistici din Norvegia la separarea si darea spre adoptie sau internarea in centrele de plasament a peste 200.000 de copii in ultimii ani.

In plus, in conformitate cu legislatia locala din Norvegia, copiii sunt luati de autoritati de la parintii lor fara nici un fel de documente legale ale vreunei instante judecatoresti, asa cum se intampla in toate tarile democratice, ci doar in baza hotararii unei comisii administrative pentru chestiuni familiale, asimilata in Norvegia instantelor, care dispune daca copiii luati vor fi dati fortat spre adoptie, daca parintii biologici ii vor mai vedea vreodata si cat de des au acestia dreptul sa-i viziteze!

Stimati colegi, consider ca este de datoria noastra ca reprezentanti ai institutiilor statului roman sa aparam interesele cetatenilor nostri oriunde s-ar afla si, ca impreuna, sa facem tot ce ne sta in putere ca aceasta institutie – Barnevernet, asa zisa de protectie a copilului, sa returneze copiii luati fara drept familiei Bodnariu, cat mai repede, pentru a repune in drepturi familia si a reduce pe cat posibil traumele emotionale ale copiilor. Cred, cu toata convingerea, ca este datoria noastra, mai presus de orice, sa aparam familia care este celula de baza in dezvoltarea societatii omenesti si prima institutie constituita de Dumnezeu pe pamant.

In incheiere, solicit implicarea ferma a Prim-ministrului Dacian Ciolos si a Ministerului Afacerilor Externe, nu doar la nivel de monitorizare a cazului, tinand cont de situatia actuala care, in ciuda demersurilor care s-au facut, este extrem de ingrijoratoare, parintii fiind anuntati ca autoritatile norvegiene vor incepe procedurile de adoptie pentru cei cinci copii, plasati deja la alte familii – masura care daca va fi pusa in aplicare va complica si va face ca procesul de reintregire a familiei sa devina aproape imposibil, tinand cont de precedentele cazuri din Norvegia, cand, dupa ce au fost separati de familiile lor, copiii dati spre adoptie altor familii norvegiene, nu au mai avut posibilitatea de a mai comunica vreodata cu parintii lor biologici.

Cu gandul la familia Bodnariu, va urez tuturor:
Merry Christmas and Happy New Year!

Deputat PNL Mircea Lubanovici
22.12.2015

* * * *

Mircea Lubanovici (PNL) este Deputat in Parlamentul Romaniei ce reprezinta cetatenii romani din Colegiul 3 Diaspora (precum si cei din SUA si Canada).

El este membru in:
Comisia pentru drepturile omului, culte si problemele minoritatilor nationale
Subcomisia pentru demnitate umana - Presedinte
Subcomisia pentru egalitate de tratament si nediscriminare
Subcomisia pentru monitorizarea respectarii drepturilor persoanelor private de libertate
Comisia pentru comunitatile de romani din afara granitelor tarii - Presedinte (din sep. 2013)
Comisia pentru afaceri europene (mai 2014 - oct. 2015)

Profilul sau de Deputat poate fi accesat aici: http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura2015.de?idl=1

Comunicat de Presa

Trimite acest articol pe e-mail Tipareste acest articol
Cautare:
Gaseste un cuvant cheie folosind aceasta optiune:
Cauta in site
Pagina Principala | Despre Ziar | Publicitate | Programare Editii | Distributie | Abonamente | Redactie | Contact | Sponsori
© www.RomanianTribune.net