Tribuna Romaneasca | Romanian Tribune - Ziarul românilor-americani editat la Chicago ??ISSN 1556-1135
Rolex own gem laboratories, experienced replica omega watches experts using the most advanced equipment control gem quality. These gems subsequently handed over to rolex daytona uk the company's internal stone setting masters, professional technology to enhance its natural luster. Rolex exclusive casting the insid,This new self-winding mechanical movement serves as masterpiece watches the pinnacle of watchmaking. This only has 14 patents movement, in precision, power reserve, shockproof, anti-magnetic, wear comfortable and reliable all respects is very good, perfect watches display of exquisite Rolex technology.
Tribune Romaneasca | Romanian Tribune
Tribuna Romaneasca | Romanian Tribune
An independent publication of:
Romanian-American Network Inc. (NFP-NGO)
The largest Romanian newspaper
in United States.
Ultima Editie Tiparita:
RomanianTribune - Prima Pagina - Editia 293
Din Editia Tiparita:
Newsletter:
Pentru a primi versiunea electronica a ziarului, introdu adresa de e-mail aici:
Aboneaza-te
Evenimente de la
inchiderea editiei tiparite
Ultimele Stiri de la
inchiderea editiei tiparite

RING - ”FRONTAL”: Rapirea legala de copii din Norvegia

Sambata, in jur de 700 de romani au protestat in fata Ambasadei Norvegiei in privinta rapirii abuzive a celor cinci copii ai familiei Bodnariu. O familie buna, care era fericita cu cinci copii, a suferit o drama. Barnevernet este un serviciu de asistenta sociala in Norvegia cu dispozitii si norme specifice, conform carora se iau copiii din familii fara prea multe investigatii. Barnevernet a luat copiii familiei Bodnariu, inclusiv pe cel de trei luni, iar mama, in aceste zile, nu-l poate vedea decat de doua ori pe saptamana ca sa-l alapteze. Eliana are noua ani (face 10 ani in ianuarie), Naomi - sapte, Matei - cinci, Ioan - doi, iar Ezechiel are trei luni - acum are patru, pentru ca in urma cu o luna au fost rapiti de autoritati.

Cel mic, in decursul ultimei luni, a fost alaptat de mama doar de doua ori pe saptamana, cate doua ore. Copiii nu s-au mai vazut intre ei o luna, desi ei si-au dorit lucrul acesta. Doamna directoare de la scoala unde merg fetele mari a dat un telefon la protectia copilului si si-a exprimat ingrijorarea, la sfarsitul denuntului spunand ca nu crede ca acesti copii ar fi abuzati fizic. Micutilor li s-au facut examene medicale, tomografii, radiografii, dar nu s-a gasit nimic. Nu exista nicio dovada fizica despre abuzarea bebelusului sau a celorlalti copii. Barnevernet a incercat o serie de intrebari-capcana pentru a-i putea acuza pe parinti. Acestia au recunoscut ca se intampla sa-l mai urecheze pe cate unul sau sa-i traga o palma la fund altuia, dar nici autoritatile norvegiene nu pedepsesc asa ceva. Parintii au fost arestati (mama - de acasa, iar tatal - din fata colegilor), au stat pana seara la politie, de unde li s-a dat drumul sub declaratia ca nu sunt violenti. Parintii, Marius si Ruth, s-au cunoscut in Romania, lucrand pentru o fundatie de ajutorare a copiilor, apoi au plecat in Norvegia, de unde este Ruth, pentru a-si creste copiii alaturi de parintii lui Ruth. Familia este integrata in societate, Marius lucreaza pentru autoritatile norvegiene ca director de retea la primaria orasului unde locuiau. Ruth are articole de presa in care ii este recunoscut meritul de a le darui foarte mult copiilor. In acest context dramatic, statul norvegian doreste sa dea copiii spre adoptie. Statul norvegian a insistat ca, daca parintii vor da detalii, nu-si vor mai vedea niciodata copiii! Pe 15 decembrie, Barnevernet le-a spus: “Am vrea sa va cunoastem mai bine”. Aceasta evaluare nu o putem face mai devreme de februarie 2016. Intre timp se va porni procedura de adoptie. Daca se va ajunge chiar la asta, este aproape imposibil sa se mai poata face ceva. Autoritatile romane au inceput demersurile pentru ca lucrurile sa intre pe fagasul normal. Trebuie ca acesti parinti sa-si primeasca inapoi copiii inainte de a fi aproape imposibil. Demersurile au fost deja expuse opiniei publice prin cateva emisiuni la Antena 3, iar lucrurile incep sa capete o dimensiune serioasa. Ne rugam ca autoritatile romane sa gaseasca o cale de rezolvare rapida a situatiei, dat fiind faptul ca cei cinci copii sunt si cetateni romani, conform legislatiei in vigoare, de vreme ce tatal nu a renuntat la cetatenia romana.

Dincolo de toata aceasta drama, exista un semnal de alarma. Nu putem accepta ca niste copii sa fie luati din sanul familiei pe baza unui singur telefon de la directorul scolii, fara o examinare atenta a situatiei si a psihicului parintilor. Acestea vor fi cele mai urate Sarbatori pentru familia Bodnariu din Norvegia. In timp ce scriu aceste lucruri, copiii mei imi reamintesc ca trebuie sa plecam la o masa impreuna. Sarbatori fericite, Excelenta Voastra, doamna ambasador Tove Bruvik Westberg!

SURSA:
http://www.ziarulring.ro/stiri/editorial/269713/2015/-Frontal-Rapirea-legala-de-copii-din-Norvegia-

 

Cornel Darvasan - ZiarulRing.ro

Trimite acest articol pe e-mail Tipareste acest articol
Cautare:
Gaseste un cuvant cheie folosind aceasta optiune:
Cauta in site
Pagina Principala | Despre Ziar | Publicitate | Programare Editii | Distributie | Abonamente | Redactie | Contact | Sponsori
© www.RomanianTribune.net