Tribuna Romaneasca | Romanian Tribune - Ziarul românilor-americani editat la Chicago ??ISSN 1556-1135
Rolex own gem laboratories, experienced replica omega watches experts using the most advanced equipment control gem quality. These gems subsequently handed over to rolex daytona uk the company's internal stone setting masters, professional technology to enhance its natural luster. Rolex exclusive casting the insid,This new self-winding mechanical movement serves as masterpiece watches the pinnacle of watchmaking. This only has 14 patents movement, in precision, power reserve, shockproof, anti-magnetic, wear comfortable and reliable all respects is very good, perfect watches display of exquisite Rolex technology.
Tribune Romaneasca | Romanian Tribune
Tribuna Romaneasca | Romanian Tribune
An independent publication of:
Romanian-American Network Inc. (NFP-NGO)
The largest Romanian newspaper
in United States.
Ultima Editie Tiparita:
RomanianTribune - Prima Pagina - Editia 293
Din Editia Tiparita:
Newsletter:
Pentru a primi versiunea electronica a ziarului, introdu adresa de e-mail aici:
Aboneaza-te
Evenimente de la
inchiderea editiei tiparite
Ultimele Stiri de la
inchiderea editiei tiparite

EVZ: Avocatul poporului s-a AUTOSESIZAT in CAZUL BIZAR al familiei de romani din NORVEGIA

Cosmarul prin care trece familia Bodnariu care a scos sute de romani in strada a ajuns si in atentia autoritatilor. Mai multi senatori au cerut premierului Dacian Ciolos sa dea statul norvegian in judecata la CEDO. Avocatul Poporului s-a autosesizat, miercuri, in acest caz.

Redam  intgral comunicatul institutiei:

"Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu, in 22 decembrie 2015, cu privire la cazul celor 5 copii preluati de la parintii lor de catre autoritatile de protectie a copilului (Barnevernet) din Regatul Norvegiei. In context, Avocatul Poporului s-a adresat, in vederea obtinerii de clarificari, Ombudsman-ului National al Regatului Norvegiei ?i Ombudsman-ului Copilului din acela?i stat, anunta un comunicat.

Copiii au fost preluati de catre autoritatile norvegiene pe criterii religioase ?i de corectie aplicata minorilor. Minorii au fost preluati de catre autoritati in vederea adoptiei de catre cetateni norvegieni. Tatal, Marius Bodnariu, este cetatean roman, iar potrivit jus sanguinis, copiii nascuti dintr-un cetatean roman sunt la randul lor cetateni romani.

Marius Bodnariu, cetatean roman, este casatorit cu o cetateana norvegiana, Ruth Johanne Bodnariu. Impreuna, cei doi soti au cinci copii ?i sunt stabiliti in Norvegia de aproximativ 10 ani. In 16 noiembrie 2015, Protectia Copilului (Barnevernet) a luat cele doua fete de la ?coala, fara informarea parintilor. Cateva ore mai tarziu, functionarii de la Protectia Copilului au venit la domiciliul familiei Bodnariu ?i, in lipsa tatalui care se afla la serviciu, au preluat cu forta ?i pe cei doi baieti ai familiei, lasand-o pe mama cu mezinul de trei luni. A doua zi, 17 noiembrie 2015, fata de familie s-a mai luat o masura, susceptibila de a fi abuziva. Reprezentantii Protectiei Civile s-au prezentat la re?edinta familiei, insotiti de patru politi?ti, fara niciun document oficial ?i au luat copilul de trei luni, declarand ca mama este periculoasa. Pe de alta parte, tatal a fost arestat sub acuzatia de ’’abuz asupra copilului’’.

Modalitatea in care au actionat reprezentantii institutiei norvegiene sus-mentionate estesusceptibila de a fi in contradictie cu articolul 99 din Constitutia Norvegiei care prevede ca: “ Nicio persoana nu poate fi retinuta, cu exceptia cazurilor determinate de lege si in modul prevazut de lege. Pentru arestarea fara mandat ori detentia ilegala ofiterul implicat raspunde in justitie fata de persoana retinuta. (No one may be taken into custody except in the cases determined by law and in the manner prescribed by law. For unwarranted arrest, or illegal detention, the officer concerned is accountable to the person imprisoned.) “.

In cazul petrecut in Norvegia este posibil sa fi existat abuzuri de putere si de drept, savarsite de catre autoritatile pentru protectia copilului. De asemenea, este posibil sa se fi incalcat mai multe norme din legislatia internationala in domeniul drepturilor omului.

Dispozitiile articolului 8 alin. (1) ?i (2), coroborate cu dispozitiile articolului 14 din Conventia O.N.U. cu privire la Drepturile Copilului prevad ca statele parti se obliga sa respecte dreptul copilului de a-?i pastra identitatea, inclusiv cetatenia, numele si relatiile familiale, astfel cum sunt recunoscute de lege, fara nici o imixtiune ilegala. In cazul in care un copil este lipsit in mod ilegal de toate sau de o parte din elementele constitutive ale identitatii sale, statele parti vor asigura asistenta si protectia corespunzatoare pentru ca identitatea acestuia sa fie restabilita cat mai repede posibil. ’’Statele parti vor respecta dreptul copilului la libertatea de gandire, de con?tiinta si religie.’’

Alexandra Chiric - Evenimentul Zilei

Trimite acest articol pe e-mail Tipareste acest articol
Cautare:
Gaseste un cuvant cheie folosind aceasta optiune:
Cauta in site
Pagina Principala | Despre Ziar | Publicitate | Programare Editii | Distributie | Abonamente | Redactie | Contact | Sponsori
© www.RomanianTribune.net