Tribuna Romaneasca | Romanian Tribune - Ziarul românilor-americani editat la Chicago ??ISSN 1556-1135
Rolex own gem laboratories, experienced replica omega watches experts using the most advanced equipment control gem quality. These gems subsequently handed over to rolex daytona uk the company's internal stone setting masters, professional technology to enhance its natural luster. Rolex exclusive casting the insid,This new self-winding mechanical movement serves as masterpiece watches the pinnacle of watchmaking. This only has 14 patents movement, in precision, power reserve, shockproof, anti-magnetic, wear comfortable and reliable all respects is very good, perfect watches display of exquisite Rolex technology.
Tribune Romaneasca | Romanian Tribune
Tribuna Romaneasca | Romanian Tribune
An independent publication of:
Romanian-American Network Inc. (NFP-NGO)
The largest Romanian newspaper
in United States.
Ultima Editie Tiparita:
RomanianTribune - Prima Pagina - Editia 293
Din Editia Tiparita:
Newsletter:
Pentru a primi versiunea electronica a ziarului, introdu adresa de e-mail aici:
Aboneaza-te
Evenimente de la
inchiderea editiei tiparite
Ultimele Stiri de la
inchiderea editiei tiparite
EDITORIALE publicate in editiile tiparite ale ziarului TRIBUNA Romaneasca
fiogf49gjkf0d
Redactia ziarului Tribuna Romaneasca si sustinatorii acesteia va doresc tuturor sarbatori binecuvantate si An Nou Fericit Dati click aici pentru a largi imaginea publicata in editia tiparita # 275 a ziarului Tribuna Romaneasca.http://romaniantribune.net/_Pictures/10753.jpg Citeste »
Foto: Radio Targu Jiu Klaus Iohannis (presedintele tacut al Romaniei) la Masa Tacerii.Cu doi ani in urma, mai precis pe 16 noiembrie 2014, Romania a iesit la urne pentru alegerile prezidentiale. Ca intr-o prefata est-europeana a ceea ce avea sa se intample in Statele Unite ale Americii pe 8 noiembri... Citeste »
„Tine-ti gura inchisa acum si vei tacea pentru totdeauna!” - Billy GrahamSuntem intr-o situatie dificila! Foarte dificila! Ochii si mintea ne-au ramas blocate pe alegerea ce trebuie sa o facem pentru urmatorul presedinte al acestui dezbinat popor din Statele Unite ale Americii. Am publicat in editia... Citeste »
David E. SmithExecutive DirectorIllinois Family Institutewww.illinoisfamily.orgIn mai putin de doua saptamani, americanii vor sti care dintre candidati va directiona cursul statului si natiunii noastre pentru urmatorii doi pana la patru ani. Din pacate, prea multi crestini nu inteleg exact ceea ce e... Citeste »
„Si ei dovedesc ca lucrarea Legii este scrisa in inimile lor, fiindca despre lucrarea aceasta marturiseste cugetul lor si gandurile lor, care sau se invinovatesc, sau se dezvinovatesc intre ele.” - Romani 2:15Intr-un ciclu electoral al sloganurilor si al spoturilor, o expresie a fost una dintre cele... Citeste »
I-aud din cand in cand pe unii spunand ca nu exista Dumnezeu. Ca viata pe pamant e o bizara intamplare, iar credinta nu-i decat apogeul slabiciunii fiintei omenesti. Ca daca ar fi existat un Dumnezeu, lumea nu ar fi aratat azi asa. Ci ar fi fost una perfecta, fara razboaie, fara conflicte, fara vraj... Citeste »
Este „religia o chestiune de ordin privat”, asa cum auzim azi asa de des?  De unde vine o astfel de afirmatie, cu care se exclude azi religia din viata publica, si prin care e exilata in viata particularta a individului? Istoric, responsabil de aceasta secularizare a vietii publice este liberal... Citeste »
In 1865, Charles Lutwidge Dodgson, under the pseudonym Lewis Carroll, published his famous novel Alice’s Adventures in Wonderland. Readers then and now continue to be mystified by a narrative that can only be described as illogical and wholly irrational. The novel introduced readers to a world ... Citeste »
Dragii nostri prieteni,parcurgem an de an aceste sarbatori departe unii de altii dar totusi atat de aproape gratie mijloacelor de comunicare moderne. Acest modernism care are si dezavantaje, dupa cum vedem… Laicizarea excesiva a unor societati a dus la disparitia traditiilor legate de aceasta sarba... Citeste »
Foto - Demonstratie impotriva Barnevernet din 30.5.2015 in orasul Praga, Republica Ceha - (Demonstration in Prague, Czech Republic)  In data de Ianuarie 8, 2016 intre orele 9:30am-1:30pm o sa fiu in Washington, in fata Ambasadei Norvegiei, ocupand acel spatiu cu protestul meu fizic impotriv... Citeste »
Aceasta afirmatie nu apartine unui pastor sau preot, ci apartine domnului senator Titus Corlatean, fost ministru de externe al Romaniei. Afirmatia n-a fost facuta intr-o biserica ci la Televiziunea Romana (TVR).Spunea dansul, ca dincolo de demersurile juridice, guvernamentale, mediatice in cazul Bod... Citeste »
23 ianuarie a marcat 13 ani de publicare a ziarului Tribuna RomaneascaAm trait in ultimele luni un sezon frumos si emotionant de aniversari, un sezon de sarbatori si sarbatoriri in care am vazut recunostinta multa, si ma bucura acest lucru. Am avut deosebita onoare sa fiu in Chisinau in luna Octombr... Citeste »
Vrei sa fii fericit? Fii recunoscator !Cum putem realiza acest lucru? Printr-o o metoda foarte simpla. E atat de simpla incat se regaseste in ceva ce ni s-a spus cand eram copii pentru a invata sa trecem strada. Opreste-te. Priveste. Mergi mai departe. Asta este tot. Dar cat de des ne oprim? Alergam... Citeste »
Sentimentul ca nu ai destul se dobandeste cu usurinta intr-o societate de consum guvernata de reclame si aparente. De regula, sentimentul de insuficienta este asociat cu sentimentul de lipsa. Insuficienta si lipsa atrag dezamagire, o senzatie de gol si, prin urmare, un sentiment agravat de l... Citeste »
Nu cred ca mai este o noutate aceasta afirmatie. Diaspora romaneasca, lumea romaneasca din afara granitelor actuale romanesti, nu este altceva decat o suma totala a tuturor celor ce vorbesc limba romana pe alte pamanturi decat cele recunoscute a fi romanesti, si fie ca vrem s... Citeste »
Sarbatorile de iarna debutau la noi, invariabil, prin taierea porcului, operatiune la care participam toti, cu bucurie, adulti si copii, si era sarbatoare chiar si pentru mitele si ciinii casei, fiind poate singura zi din an cind mincau pe saturate, pentru ca apoi sa-i gasim bolind vreo trei zile pr... Citeste »
As fi coborat “un pic” timp de cateva secole in negura vremurilor ca sa-i dau cumva de capat stramosului colind de astazi fara de care sarbatoarea Nasterii Domnului poate n-ar fi atat de vesela daca ar lipsi acest simbol al bucuriei implinite care este colindul.Nu zic ca n-am incercat dar m-am ratac... Citeste »
 Aceasta Editie Speciala este menita a-i arata d-lui Ponta si aliatilor sai cat de indignati suntem si cat de batjocoriti ne simtim, noi Romanii-Americani, in urma modului in care au administrat situatia alegerilor din 2 noiembrie, atat in Romania cat si in special in Europa! DIASPORA A FOST TR... Citeste »
Octavian Paler spunea ca ,,pesimismul meu este modul de a nu accepta sa judec normal o anormalitate”. Sunt momente, din nefericire tot mai dese, in care ma intreb daca normalitatea mea este cea normala sau pur si simplu am ajuns sa ma izolez intr-o lume ideala a mea in care crede... Citeste »
Fiecare om stie si cauta sa se bucure de cat mai multe din momentele aniversare in viata. La fel si noi, cei ce cu mare pasiune si tot atat de mari sacrificii am cautat sa pastram un ziar in limba romana aici, peste mari si tari, avem un noi prilej de bucurie in scurt timp cu ocazia ... Citeste »
Unul dintre modurile in care oamenii o pot lua razna este vorbirea la intimplare, folosirea nechibzuita a cuvintelor, cultivarea frivola a non-sensului. Lucrurile nu mai sunt numite pe numele lor adevarat, legatura intre cuvint si realitate e suspendata, conceptele intra in delir... Citeste »
M. Eminescu: ”Dar domnilor! Mi-e rusine sa fiu roman! Dar ce fel de roman? Roman care vrea...” Am publicat si cu alte prilejuri textele de mai jos. Simt nevoia sa le reamintesc cititorilor, intr-un moment in care trimbitele unui patriotism rudimentar, lautaresc, tifnos, au... Citeste »
Exactly 30 years ago, July 15th (1984) was a Sunday. It was one of the saddest days of my life. It was the day when my parents, my two sisters and I said good bye to our relatives, our friends, our church brethren, our neighbors, leaving them all behind in tears in the rail station of Orad... Citeste »
  DE CE NU REGRET CA AM EMIGRAT DIN ROMANIA, chiar si deposedat de cetatenia natala? Ceausescu, cel mai bun presedinte (???)… sau: DE CE NU REGRET CA AM EMIGRAT DIN ROMANIA, chiar si deposedat de cetatenia natala.* * *Scriu acest articol si pentru ca dupa un an de tacere, simt nevoia ... Citeste »
Secretul puterii de a fi nebunAi grija ca cei care iti vor binele, sa nu ti-l ia!Pe masura ce ne apropiem mai mult de evenimentul festivalului Origini Romanesti, incep sa redescopar elemente ce sunt la fel de intristatoare precum otrava in loc de zahar in ceai. Stiam, intr-o oarecare masura, la ce p... Citeste »
Aprilie 25, o zi normala, nici prea cald, nici prea frig, afara, dar cu o temperatura ciudata in suflet... de ce?  De DOR, cuvantul asta care intraductibil in alte limbi, are definitia chiar acolo, in trei litere, citite de la coada la cap, ROD, dorul te roade, dorul e rodul unei pasiuni, a une... Citeste »
„Maria!, Maria! imi auzeam numele strigat de mii de voci si, dupa obiceiul american, de la geamuri se aruncau lungi ghirlande de hartie si tot felul de alte bucatele de hartie“ - Regina MariaSuverana Romaniei Mari a vizitat Statele Unite in anul 1926, iar interesul publicului a transformat-o intr-o ... Citeste »
Iata-ne ajunsi in anul de gratie 2013, trecuti bine mersi  de prea infierbantatul sfarsit al lumii atat de prevestit nu doar de bietii latini sud-americani prin vestitul calendar Maya, ci mai mult de presa zilelor noastre in cautare de senzational. Am “scapat” cu bine nu prin meritul sau inteli... Citeste »
Dragi prieteni si sustinatori, Se pare ca toti sunt la curent cu calendarul Maya si cu ce se prevede pentru luna Decembrie in 2012. Unii sunt foarte ingrijorati, altii ignora completamente iar majoritatea sunt neutri.  Presupunem ca atunci cand cititi acest buletin, deja este trecut de 21 Decem... Citeste »
O nota dominanta si constanta a vietii de zi cu zi este comunicarea cu cei pe care-i intalnesc. Abordarea acestora poate avea un caracter profund sau superficial, dezinteresat sau interesat, egalitar sau preferential, si aceasta pe baza unor criterii care pot constitui o scuza mai mult sau mai putin... Citeste »
Criticile dure pe care dramaturgul le aducea Romaniei sunt de o dureroasa actualitate, chiar si dupa mai bine de un secol, dupa cum reiese din textele stranse de criticul Dan C. Mihailescu, in doua volume.La 100 de ani de la moartea lui I.L. Caragiale si 160 de ani de la nasterea sa, in anul sarbato... Citeste »
1. Jurnalismul nu mai este o profesie, este o arta. Ce poate fi mai rau pentru jurnalisti? Jurnalismul era pe vremuri o profesie, in care cei ce-o practicau aveau un statut similar cu avocatii sau cu medicii. In zilele noastre, toata lumea crede ca pentru fi jurnalist sunt suficiente o tastatura, un... Citeste »
Ascensiunea lui Dan Diaconescu pe scena politica reflecta, odata in plus, incapacitatea societatii romanesti de a identifica personaje apte sa reprezinte interesele si nevoile ei. Campionii electoratului roman sunt si astazi de cele mai multe ori aventurierii, smenarii si ipocritii. Populismul parti... Citeste »
Drumul vietii este ca urcu?ul unui munte, sunt momente in care cararea este dreapta, nu intampini piedici, orizontul este clar ?i limpede, drept urmare vezi, intelegi directia ?i este u?or sa accepti cursul evenimentelor intrucat, intr-o oarecare masura poti intrezarii finalul, fapt care iti confera... Citeste »
Mi-e greu sa ma abtin de la comentarii pe marginea evenimentelor politice intamplate in Romania in aceasta vara fierbinte, insa totusi am s-o fac. Am ajuns sa cred cu adevarat ca nu poti face primavara cu o singura floare, nici macar cu un buchet - fie el chiar si frumos mirositor. Apoi, stiind ca d... Citeste »
Am revenit in Bucuresti si trebuie sa recunosc ca ma incearca un profund sentiment de compasiune. Ba chiar mila. Ma gindesc la alesii neamului din Parlament, aceste mirifice fapturi ce si-au jertfit concediul pe altarul democratiei, si mai ca-mi vine sa pling. Sarmanii oameni au fost nevoiti ba sa-s... Citeste »
Folosind deseori “ochiometrul”, ce nu este neaparat un bun instrument de masura, cel putin fara relevanta stiintifica, majoritatea chestionata recunoaste ca ceva se intampla negativ cu societatea contemporana. Exemplele sunt multiple, asa ca este suficient un calup de stiri ca sa iti dai seama ca pa... Citeste »
Viata este ca o moneda cu doua fete… avem parte de clipe, ore sau chiar zile cu soare, pline de bucurie, entuziasm, directie si sens; atunci credem si simtim ca totul are un scop clar definit, desfasurandu-se dupa o cadenta perfecta, stabilita mai dinainte de Cineva…si cat nu am vrea sa prelungim ex... Citeste »
Orasul Chicago isi asteapta invitatii! Lideri a peste 30 de tari si delegatiile acestora, precum si 2500-3000 de jurnalisti sunt asteptati la Summit-ul NATO 2012 Intalnirea la nivel inalt a liderilor tarilor membre in Alianta Nord-Atlantica peste doar cateva zile la Chicago In cadrul pre... Citeste »
Comunicarea este esenta vietii umane... suntem fiinte relationale menite sa comunice atat in planul orizontal cat si in cel vertical, sa transmita un mesaj, oral sau scris, urgent sau de fond... cu o incarcatura de idei, sentimente si semnificatii... sau nu... spre un potential destinatar, iar mai a... Citeste »
Acum cateva zile, un partid politic din Republica Moldova a organizat o conferinta de presa, in cadrul careia a fost facut public un proiect de initiativa legislativa, privind crearea unui Minister al Diasporei si al Reintegrarii Migrantilor. De fapt, nimic nou sub soare, fiindca ideea crear... Citeste »
sau ... lucruri intoarse pe dos.Oare cati dintre dumneavoastra ati stiut din vremurile cand sedeati pe bancile liceului, ca sa nici nu pomenesc de cele ale scolii elementare, ce veti face in viata? Cati sunt oare aceia care stiu exact ce meserie isi doresc in viata si ajung sa o profeseze?Ei bine, e... Citeste »
Inima fiecarei fiinte umane este insufletita de dorinte, aspiratii si vise, care vizeaza propria persoana sau pe cea a celor dragi. O parte dintre acestea sunt legate de ,,a fi ceva“ iar altele de ,,a avea ceva“. Unele avem curajul sa le impartasim celor apropiati, intrucat nu implica un grad ridica... Citeste »
Da, Antena 1 a primit amenda maxima si suspendarea emisiei pentru difuzarea filmuletului. Stiti despre ce ar trebui vorbit acum? Despre presa. Care e rolul presei, pana la urma? Ce inseamna libertatea presei? Pana unde poti merge? Si, mai ales, unde se termina informarea si unde incepe bataia de joc... Citeste »
Vreau sa incep prin a va marturisi bucuria si satisfactia interioara ce o simt pentru decizia luata in pregatirea editiei anterioare a ziarului, anume prin alegerea publicarii unui elogiu adus Episcopului George W. Galis, nu doar ca pastor fondator al uneia dintre cele mai mari biserici romanesti di... Citeste »
“Sa fii pilda de credintasi de marturie sfanta,Domnul sa-ti dea biruinta,Tu spre cer mereu te-avanta” - versuri de Ilie Oprea * * *  IN MEMORIAM * * *Cu inimile frante de durere anuntam trecerea fulgeratoare din viata a iubitului nostru sot, tata, socru si bunic - Dr. ILIE OPREA, un om de o... Citeste »
Iata ca suntem in ultima zi a saptamanii, precum si a lunii dar si a anului. O zi aparte, ce se potriveste a fi astfel foarte rar. Inainte sa apuna soarele pentru ultima data in 2011, doresc sa multumesc in primul rand lui Dumnezeu pentru bunatatea cu care m-a binecuvantat pe mine si familia mea, ec... Citeste »
Fiecare aniversare aduce in frumusetea si bucuria ei un prilej de a ne aduce aminte de vremea si oamenii inceputurilor. Este totodata un prilej de a-i felicita pe cei ce au avut viziune si indrazneala sa inceapa o lucrare de impact comunitar, dar si de a-i incuraja pe cei actuali sa o duca mai depar... Citeste »
“Incepand cu saptamana viitoare, revista noastra face un nou pas in existenta sa si se aliniaza trendului pe care evolutia il impune acestor vremuri. Ea nu dispare. Nu se stinge. Nu sucomba (cimitirele media sunt pline de “disparuti”!). Doar trece din concret in virtual.” - Florin Toma / Meridianul ... Citeste »
Exista, uneori, in viata, momente cand trebuie sa te desparti. Sa te separi. Esti obligat sa renunti. La ceva, la cineva. Sub comanda intotdeauna nedreapta fie a destinului (asta e, dom’le, asa s-a dat!), fie a cunoscutei firme de repartizarea saraciei pe oameni si esente, “Hazardul SRL” (altminteri... Citeste »
1 2 3 4 5 6
Cautare:
Gaseste un cuvant cheie folosind aceasta optiune:
Cauta in site
Pagina Principala | Despre Ziar | Publicitate | Programare Editii | Distributie | Abonamente | Redactie | Contact | Sponsori
© www.RomanianTribune.net