Tribuna Romaneasca | Romanian Tribune - Ziarul românilor-americani editat la Chicago ??ISSN 1556-1135
Rolex own gem laboratories, experienced replica omega watches experts using the most advanced equipment control gem quality. These gems subsequently handed over to rolex daytona uk the company's internal stone setting masters, professional technology to enhance its natural luster. Rolex exclusive casting the insid,This new self-winding mechanical movement serves as masterpiece watches the pinnacle of watchmaking. This only has 14 patents movement, in precision, power reserve, shockproof, anti-magnetic, wear comfortable and reliable all respects is very good, perfect watches display of exquisite Rolex technology.
Tribune Romaneasca | Romanian Tribune
Tribuna Romaneasca | Romanian Tribune
An independent publication of:
Romanian-American Network Inc. (NFP-NGO)
The largest Romanian newspaper
in United States.
Ultima Editie Tiparita:
RomanianTribune - Prima Pagina - Editia 288
Din Editia Tiparita:
Newsletter:
Pentru a primi versiunea electronica a ziarului, introdu adresa de e-mail aici:
Aboneaza-te
Evenimente de la
inchiderea editiei tiparite
Ultimele Stiri de la
inchiderea editiei tiparite
MAPAMOND CRESTIN
fiogf49gjkf0d
ARTICOLE PUBLICATE IN EDITIILE TIPARITE. Ziarul Romanian Tribune include o serie de articole pe teme crestine cu scopul apropierii cititorului de Dumnezeu. Intentia redactiei este de a dedica aceasta sectiune a ziarului in scopul unei mai bune cunoasteri precum si al unitatii tuturor crestinilor romani. Ziarul Romanian Tribune nu publica articole menite sa promoveze nici sa discretiteze vreo confesiune sau denominatiune crestina ci mai degraba aplicam deviza: "Unitate in diversitate!" Printre semnatarii articolelor avem preoti greco-catolici si ortodocsi, pastori neo-protestanti precum si persoane seculare cu preocupari in viata spirituala a romanilor.
„Nimeni sa nu-ti dispretuiasca tineretea, ci fii o o pilda pentru credinciosi: in vorbire, in purtare, in dragoste, in credinta, in curatie. Pana voi veni, ia seama bine la citire, la indemnare si la invatatura pe care o dai altora. Nu fi nepasator de darul care este in tine, care ti-a fost dat prin... Citeste »
 POPAS PENTRU SUFLET ...Ceea ce se intampla in Franta (citeste: Europa si, pe-aproape, SUA) este tipic liberalismului socio-politic. Patruns de propria sa ideologie de trei parale – precum ca oamenii sunt buni(cei) daca-i iei cu frumosul si, parte din instinctul uman, dorinta de libertate si di... Citeste »
”Oricine nu se va arunca cu fata la pamant si nu se va inchina, va fi aruncat chiar in clipa aceea in mijlocul unui cuptor aprins.”  -  (Dan.3:6)Era pe vremea lui Nebucadnetar imparat al Babilonului, un imperiu pagan, multietnic si multicultural ce se intindea pe o suprafata imensa. Au f... Citeste »
Deoarece graba strica treaba, dorinta de a sti si a publica mai dintai se dovedeste a nu fi un bun prieten atunci cand este vorba de cazul Bodnariu (si, de ce nu, orice caz).Apar tot felul de „vesti”, ba ca s-a decis inpotriva, ba pentru, cand nici macar nu s-au finalizat procedurile.Pe langa faptul... Citeste »
Pastor Cristian Ionescu:Fratele Daniel Bodnariu slujeste ca pastor asistent in Biserica Filadelfia din Bucu-resti. Este fratele lui Marius Bodnariu din Norvegia si in centrul de referinta si actiune la care ne raportam toti cei care suntem implicati in acest caz. Randurile urmatoare sunt din... Citeste »
Intr-o lume tot mai preocupata de lucrurile schimbatoare intr-o viteza mult prea rapida, cand parca nimeni nu mai are timp sau nu acroda suficienta prioritate si sufletului sau vietii spirituale de crestin, in Chicago crestinii romani de orice confesiune sunt invitati sa-si analizeze cunostintele de... Citeste »
Recunostinta si provocare    Mesajul emotionant si provocarea adresata de catre mama lui Philip, Claudia Bless Scheau Dorim sa multumim tuturor pentru iubirea si sprijinul ce ni le-ati dat, pentru rugaciunile voastre din ultimele zile. Stim si intelegem in aceste clip... Citeste »
- Mesaj adresat in cadrul serviciului de priveghi in memoria lui PHILIP BLESS SCHEAU (Caporal in U.S. Marine Corps)-----------------------------------------------------------------------------„Dar viu este Domnul si viu este sufletul tau, ca nu este decit un pas intre mine si moarte“. &nbs... Citeste »
(continuare din numarul trecut)Foileton - partea a 8- a / FINALIn vremurile erei noastreEra noua incepe odata cu Iisus Hristos, asa precum stim. La inceputul acestei ere, Dumnezeu i-a chemat pe urmasii lui Noe, imprastiati, la rascumpararea si unirea in Iisus Hristos prin Golgota salvarii. Dar cum D... Citeste »
(continuare din numarul trecut)Fragment din cartea cu acelasi titlu publicata in limba romana de editura Majesty Press din Arad, RomaniaTrebuie sa marturisesc faptul ca uneori imi da tarcoale teama de anu le calca pe urme. Intelegeti ce spun? Nu-mi doresc sa trec linia de sosire c aun crestin infran... Citeste »
Cu mare bucurie va aducem la cunostinta ca o noua Misiune Ortodoxa Romaneasca, avand hramul Sfantului Atanasie cel Mare, s-a infiintat in aria orasului Chicago. Misiunea s-a stabilit la data de 01 decembrie 2012 in Naperville, de catre Episcopia Ortodoxa Romana din America (ROEA - Vatra Romaneasca),... Citeste »
(continuare din numarul trecut)Fragment din cartea cu acelasi titlu publicata in limba romana de editura Majesty Press din Arad, RomaniaCand vei lasa ca acest adevar sa patrunda adanc in fiinta ta, doar atunci vei afla ce inseamna sa fii fascinat de suveranitatea lui Dumnezeu. Alegte acum sa te plec... Citeste »
(continuare din numarul trecut)Starea de multumire sufleteasca intensa si deplina, fericirea, este un sentiment profound si o experienta de viata umana/ personala, pe care doar o traiesti, cand sufletul iti canta de bucurie, mintea ti-e plina de optimism si dragostea iti cuprinde inima. Fericirea nu... Citeste »
Asa ceva nu s-a mai auzit la Vatican!La 24 de ore dupa ce a fost ales, in aceeasi Capela Sixtina, noul Papa a condus o slujba in fata cardinalilor, in care a trasat liniile de forta ale pontificatului. Momentul-cheie a fost predica, rostita intr-o italiana foarte simpla si accesibila. Un document cu... Citeste »
(continuare din numarul trecut)Foileton - partea a 7- aStarile de nebunie ale omului in viata sunt de multe feluri. Nu este vorba aici de nebuni mintali, care sunt nevinovati. Cea mai grava si diabolica nebunie este la om cand zice in inima lui ca: „nu este Dumnezeu!“ si cand isi aduna bogatii paman... Citeste »
Augustin de Hipona [lat. Sanctus Augustinus] (n. 13 noiembrie 354, Thagaste in Numidia - d. 28 august 430, Hippo Regius, pe teritoriul Algeriei de azi), episcop, filozof, teolog, doctor al Bisericii.Sfantul Augustin [numit uneori Aurelius Augustinus, in urma confuziei cu Aurelius de Cartagina, conte... Citeste »
Ma rog mereu si azi, ca-n orice zi, lui Dumnezeu, / ca fericirea-n mine-ntruna bucurie sa-nfloreasca; /alba ca si crinu-nmiresmat scaldat in razele de soare/si ca o sfintita lacrima divina-n lumina ingereasca…Mereu lui Dumnezeu cu bucuria-n mine cea mai mare, /ma rog ca multumirea sfanta-n suflet sa... Citeste »
(continuare din numarul trecut)Foileton - partea a 6- aRaspunsul Domnului la cei ce nu marturisesc cu viata lor„Iar pacatosului i-a zis Dumnezeu: „Pentru ce tu istorisesti dreptatile Mele si iei legamantul Meu in gura ta? Tu ai urat invatatura si ai lepadat cuvintele Mele inapoia ta. De vedeai... Citeste »
(continuare din numarul trecut)Fragment din cartea cu acelasi titlu publicata in limba romana de editura Majesty Press din Arad, RomaniaLa un moment dat, dupa ce Kathy a implinit cinsprezece ani, tatal ei a hotarat ca „avea nevoie de putina religie in viata“. Cu toate ca avea o Biblie, nu citise nic... Citeste »
Francisc din Assisi, pe numele sau laic Giovanni Bernardone (* ca. 1181/1182, Assisi, Italia - † 3 octombrie 1226, Portiuncula, langa Assisi) (it: San Francesco d’Assisi), intemeietorul Ordinului Fratilor Minori (Ordo Fratrum Minorum, OFM), ordin calugaresc cunoscut sub numele de Ordinul fra... Citeste »
Papa Benedict al XVI-lea va demisiona pe 28 februarie, a anuntat luni purtatorul de cuvant al Vaticanului, transmite agentia de presa italiana ANSA.Anuntul a fost facut de Papa, in latina, in timpul Conciliului pentru canonizarea martirilor de la Otranto.Papa a declarat ca simte greutatea misiun... Citeste »
Preotul Chris Terhes, administratorul Misiunii greco-catolice „Sf. Ioan Botezatorul” din California, a vorbit pentru Q Magazine despre demisia Papei.Anuntul retragerii sale ne-a luat pe toti prin surprindere. Astfel de retrageri nu sunt frecvente. Ultimul Papa care s-a retras a fost Papa Grigore XII... Citeste »
Preotul Iosif Trifa s-a nascut la 3 martie 1888 in comuna Certege, judetul (pe atunci) Turda, ca cel de-al patrulea – din cei sase – fiu al familiei Dumitru si Ana Trifa. Pe linia descendentei paterne, bunicul lui Iosif Trifa a fost unul din centurionii si oamenii de incredere ai lui Avram Iancu. In... Citeste »
(continuare din numarul trecut)Fragment din cartea cu acelasi titlu publicata in limba romana de editura Majesty Press din Arad, RomaniaCiteste Isaia 45:8-9: „Sa picure cerurile de sus si sa ploaie norii neprihanirea! Sa deschida pamantul, sa dea din el mantuirea si sa iasa totodata din el izbavirea... Citeste »
Viata este ca o moaraCe se-nvarte si traieste,Cata vreme apa zboara, Intr-un clocot ce-o-nvarteste.In perioada aceasta de viata, ar trebui sa stau linistit undeva, intr-un loc plin de pace si de mister, in care corpu-mi sa fie pe pamant, dar gandul ancorat in divinul Cer, de unde-mi vine lumina si b... Citeste »
Foileton - partea a 4 - aNoe, cu corabia salvarii de la potop, simbolizeaza pe Mantuitorul Iisus Hristos cu corabia Bisericii Sale mantuitoare, pentru mantuirea omului credincios, care va intra in ea. Noe a fost drept inaintea lui Dumnezeu, Hristos este mai mult decat drept. El este Fiul lui Dumneze... Citeste »
(continuare din numarul trecut)Fragment din cartea cu acelasi titlu publicata in limba romana de editura Majesty Press din Arad, RomaniaTu si cu mine jucam ping-pong, in timp ce alti oameni inoata in piscina. Pasagerii asi vad fiecare de treaba lui pe vapor. Fiecare este un agent moral liber si ia d... Citeste »
Sadhu Sundar Singh a disparut undeva pe colinele de la poalele muntilor Himalaya in 1929. Fiind un martor crestin a fost in aceeasi masura bine primit, persecutat si chiar lasat sa moara. Multi misionari si chiar lideri crestini indieni l-au considerat ca fiind un convertit foarte excentric ... Citeste »
Motto:  „Iert si-mi eliberez trecutul cu divina iubire / Si-mi umplu Sufletul cu bucurie si fericire! Sunt sortit sa fiu poetul sufletului in cautare / De fericire, pe pamant strain, cu lupte si dureri, / Unde-nvinge cel ce are tupeul cu bani de sfidare, / Iar crestinii asteapt-ajutorul din Cer... Citeste »
Foileton - partea a 3 - aConstruirea Corabiei de salvare „Noe insa a aflat har inaintea Domnului Dumnezeu. Iata viata lui Noe: Noe era om drept si neprihanit intre oamenii timpului sau si mergea pe calea Domnului. Si i s-au nascut lui Noe trei fii: Sem, Ham si Iafet (Facere 6, 8-10). Mesajul... Citeste »
Desi A.W.Tozer a murit in 1963, atat viata lui, cat si mosteniea spirituala pe care a lasat-o, a continuat sa atraga pe multi la o cunoastere mai profunda a lui Dumnezeu. Tozer a pasit pe o cale in viata spirituala, pe care prea putini au ales-o – cautarea necurmata, din dragoste, a lui Dumn... Citeste »
(continuare din numarul trecut)Fragment din cartea cu acelasi titlu publicata in limba romana de editura Majesty Press din Arad, RomaniaIn ciuda acestei realitati, lumea creata de El este o lume pentru cei care primesc darurile oferite de El in mod gratuit. In lumea aceasta plina de pacat si suferin... Citeste »
Inchinarea crestinului este atat omagiul, cinstirea, adorarea adusa lui Dumnezeu pentru ceea ce este El in Sine Insusi, cat si pentru inchinatori, deci nu poate fi catalogata ca o optiune sau obligatie, intrucat aceasta este o necesitate primordiala a vietii de credinta; de fapt ar trebui sa fie un ... Citeste »
(continuare din numarul trecut)Eu cred din toata inima mea, din tot sufletul meu si cu toata fiinta mea ca Dumnezeu a creat Universul si tot ce exista in el! Am ajuns la aceasta axioma spirituala, dupa ce am citit, am studiat, am cercetat si am experimentat credinta in Arhitectul Universului: Dumnez... Citeste »
Foileton - partea a 2 - aO alta Scriptura vine si reveleaza din partea lui Dumnezeu stricarea pamantului de pacatul savarsit de Cain la omorarea fratelui sau Abel (Facere 4, 8), cand Dumnezeu i-a zis lui Cain: „Si acum esti blestemat de pamantul care si-a deschis gura sa, ca sa primeasca sangele fra... Citeste »
Andrei Plesu: ”E mai bine sa fii cuplat la actualitatea Bibliei, decat la actualitatea jurnalelor de stiri, care devin in mod ilicit Biblia cotidiana”In seara aceasta, Andrei Plesu si-a lansat cartea "Parabolele lui Iisus - Adevarul ca poveste" la Libraria Humanitas de la Cismigiu, deschisa astazi.S... Citeste »
(continuare din numarul trecut)As vrea sa-ti dezvalui a mea credinta in Dumnezeu, Tatal meu, care as dori sa fie si Parintele tau, ca sa sti de ce traiesti pe pamant si sa nu fii luat de orice nascocire de invataturi straine de principiile crestine, lasate de Mantuitorul, cand a venit sa se lase sac... Citeste »
Pastorala de Sfintele Pasti 2012 a Patriarhului RomanieiHristos Cel Inviat – Vindecatorul nostruHRISTOS A INVIAT!Preacuviosi si Preacucernici Parinti,Iubiti credinciosi si credincioase,Hristos Cel rastignit si inviat S-a aratat ucenicilor Sai in seara zilei Invierii Sale, pentru a-i incredinta ca El... Citeste »
Motto: Iert si eliberez trecutul cu iubire        Si-mi umplu sufletul cu Fericire!Zbor printre oameni rai sau mai buni,Prin praful starnit de multii pagani,Iar cand aripile obosite ma lasa, pe drum,M-ajuta Ingerul de Lumina cel Bun...Bucurestiul copilariei si tineretii... Citeste »
(continuare din numarul trecut)Atunci au sarit si cei din tribul lui Iuda la Ghilgal, ca sa intampine pe rege si sa-l treaca Iordanul. Acolo au venit si o mie de oameni din tribul lui Veniamin, cu Simei in frunte, care inainte il blestema pe David, si au pregatit pentru rege trecerea Iordanului. Sim... Citeste »
(continuare din numarul trecut)Am inceput acest capitol vorbind despre perceptia distorisionata pe care o aveam in copilarie cu privire la sfintenia lui Dumnezeu. Nu intelegeam ca procesul sfintirii este calea spre fericire. A trebuit sa invat ca sfintenia lui Dumnezeu nu este o trasatura abstracta ... Citeste »
(continuare din numarul trecut)Multi dintre cei care au cunoscut indeaproape viata lui Dumitru Cornilescu si-au pus aceasta intrebare: „Cum se poate ca un om al lui Dumnezeu ca el, care a infaptuit o lucrare crestineasca atat de importanta pentru o tara intreaga intr-un timp record, sa-si traiasca a... Citeste »
In ultimii 43 de ani, in fiecare an primul weekend din luna septembrie este recunoscut a fi intalnirea credinciosilor crestini penticostali romani din SUA si Canada. De fiecare data aceasta intrunire se desfasoara in alt oras si este organizata de o biserica locala care isi depune candidatura de org... Citeste »
Cei mai multi dintre noi suntem constienti ca traim intr-o etapa istorica unica. Am fost asezati in aceasta taina a lui Dumnezeu, desi multi inaintasi celebrii si-ar fi dorit macar s-o vada. Paradoxal, n-a fost pastrata pentru ei ci pentru noi.Aceasta taina se numeste Imparatia cerurilor sau Imparat... Citeste »
Ne trecem ca si anotimpurile,Dar noi nu ne repetam ca si ele!Acum, ma uit doar la fotografii,In care-am pastrat anii mei vii...As vrea sa opresc timpul in loc,Dar nu uit ca-s doar un strajer;Si-s in turnul de veghe-n soroc,Cautand fericirea-nvaluita-n mister!O, cat as vrea, uneori, sa opresc Timpul!... Citeste »
 (continuare din numarul trecut)Aspecte din familia  regelui DavidAbesalom a omorat pe fratele sau vitreg Amnon (cf. 2 Regi 13:28-31), pentru ca a necinstit-o pe sora lui Tamara (cf. 2 Regi 13:10-23), si a fugit la Ghesur in Siria unde a stat trei ani, dar tatal sau David nu a inceput sa-l... Citeste »
 (continuare din numarul trecut)Aniversarea este organizata de secretarul general al Departamentului de traduceri al Societatii Biblice pentru Raspandirea Bibliei in Anglia si Strainatate, canon R.W.F. Wooton. La inceputul anului 1971 acesta scrie lui Dumitru Cornilescu urmatoarea scrisoare: „I... Citeste »
Fragment din cartea cu acelasi titlu publicata in limba romanade editura Majesty Press din Arad, Romania(continuare din numarul trecut)Ca, indiferent cat de mult as incerca, nu m-as putea ridica la nivelul standardului Sau infinit. Am inteles ca, datorita pacatelor mele, nu doar ca nu sunt un candid... Citeste »
De veghe, in noapte, privesc pe fereastraLa stelele ce lucesc sus, pe bolta albastraSi la luna tintita-n tavanul albastru de sus,Spre care, dupa-nviere, Si-a luat zborul Isus...Ma simt, in aceste momente de veghe, ca un atom,Plutind in imensul univers pe nava rotunda Pamant;Si-ascult uimit cum in ti... Citeste »
(continuare din numarul trecut)Iar cand Samuel se uita la fratii lui David, cand treceau prin fata lui, care erau oameni mari, Domnul i-a zis: „Dar Domnul a zis catre Samuel: „Nu te uita la infatisarea lui si la inaltimea lui; ca Eu nu ma uit ca omul; caci omul se uita la fata, iar Domnul se uita la... Citeste »
1 2 3 4 5 6 7 8
Cautare:
Gaseste un cuvant cheie folosind aceasta optiune:
Cauta in site
Pagina Principala | Despre Ziar | Publicitate | Programare Editii | Distributie | Abonamente | Redactie | Contact | Sponsori
© www.RomanianTribune.net