Tribuna Romaneasca | Romanian Tribune - Ziarul românilor-americani editat la Chicago – ISSN 1556-1135
Tribune Romaneasca | Romanian Tribune
Tribuna Romaneasca | Romanian Tribune
An independent publication of:
Romanian-American Network Inc. (NFP-NGO)
The largest Romanian newspaper
in United States.
Din Editia Tiparita:
Ultima Editie Tiparita:
RomanianTribune - Prima Pagina - Editia 242
Newsletter:
Pentru a primi versiunea electronica a ziarului, introdu adresa de e-mail aici:
Aboneaza-te
Evenimente de la
inchiderea editiei tiparite
Ultimele Stiri de la
inchiderea editiei tiparite

TOP NEWS: Small Business Advocacy Council (SBAC) gains momentum in its efforts to lower Illinois’ LLC filing fees

SBAC’s efforts to lower Illinois’ LLC filing fee continues to gain momentum. Illinois Senate Bill 2776, which lowers LLC filing fees from $500 to $39, and series LLC filing fees from $750 to $59, passed the Illinois Senate without opposition last week. The bill has now moved to the House for consideration. Passing this bill through the House will be more difficult and a strong grassroots effort will be necessary to ensure legislators do not play politics with this legislation. By lowering Illino... Citeste »
Now Hiring: CONSTRUCTION PROJECT MANAGER Construction Engineer with experience who is willing to relocate to Hawaii. Call: (847) 324-7222 or send your resume to:...
GET CARGO INC. - Now Hiring CDL Drivers (CLICK HERE FOR LARGER IMAGE) Well established trucking company is hiring: - Company Drivers for Dry Vans - Top pay per m...
Atlantic Pacific Express Shipping & Appliances - Oferta Speciala 60 centi/pound Vindem aparate de uz casnic, va ajutam sa le depozitati si sa trimiteti pache...
ANGAJAM CROITOREASA - Immediate opening for experienced seamstress at Chicago's premiere couture dry cleaner. Please only apply if you have professional experie...
NOW HIRING: SALESMAN - in Chicago area Truck & Trailer Dealership Truck & Trailer dealership is currently hiring salesmen. * Great Pay Commission * Bonu...
In atentia pasionatilor de barfa, atacuri la persoana, insulte publice, scandaluri si negativism! In atentia pasionatilor de barfa, atacuri la persoana, insulte ...
Steven Bonica - Editor-in-chief / Romanian Tribune Newspaperde Steven V. Bonica - Redactor Sef
Secretul puterii de a fi nebun Ai grija ca cei care iti vor binele, sa nu ti-l ia! Pe masura ce ne apropiem mai mult de evenimentul festivalului Origini Romanesti, incep sa redescopar elemente ce sunt la fel de intristatoare precum otrava in loc de zahar in ceai. Stiam, intr-o oarecare masura, la ce pot sa ma astept pentru ca ... de, suntem oameni, supusi greselilor si imperfectiunii. Stiu asta bine pentru ca ma cunosc in primul rand pe mine insumi. Ma astept ca dupa greseli sa fii si atentionat...Citeste »
Monica Lungude Monica Lungu - Redactor
Aprilie 25, o zi normala, nici prea cald, nici prea frig, afara, dar cu o temperatura ciudata in suflet... de ce? De DOR, cuvantul asta care intraductibil in alte limbi, are definitia chiar acolo, in trei litere, citite de la coada la cap, ROD, dorul te roade, dorul e rodul unei pasiuni, a unei iubiri, e nostalgie, dorul nu poate fi asociat cu nicio alta, limba, cultura, traditie, doar cea romaneasca. Doar noi, romanii, de acasa, de aici, de pretutindeni, stim cum se simte dorul. De ce scriu des...Citeste »
Regina Mariade CLAUDIU PADUREAN
„Maria!, Maria! imi auzeam numele strigat de mii de voci si, dupa obiceiul american, de la geamuri se aruncau lungi ghirlande de hartie si tot felul de alte bucatele de hartie“ - Regina Maria Suverana Romaniei Mari a vizitat Statele Unite in anul 1926, iar interesul publicului a transformat-o intr-o celebritate mai iubita de starurile de la Hollywood Una dintre femeile celebre din perioada interbelica a fost o romanca: Regia Maria. De fapt, este vorba de o romanca prin adoptie, insa care si-a iu...Citeste »
Romexterra Fire and Water Restoration ServicesFirma Romexterra Fire and Water Restoration Services patronata de romano-americanul Nick Duta transmite acest comunicat important tuturor celor ce au de-a face cu pagube de pe urma schimbarilor climaterice dramatice din ultimele zile, topirea muntilor de zapada si a ghetii precum si ploile ce sunt anuntate. Stiati ca aceste pagube poti fi reparate FARA SA PLATITI DVS.? Nick Duta este autorizat in a negocia si a va reprezenta interesul dvs. in comunicarea cu asigurarea ce o aveti pe locuinta si e...Citeste »
John KerryCEI CE DORESC ACCES DIRECT LA PETITIE URMARITI AICI. COMUNICAT - Miercuri, Ian.15, 2014 7:00 AM (USA-CST): Am decis sa facem o sectiune pentru update la inceputul paginii, deoarece sunt multi care o acceseaza constant pentru a vedea cate semnaturi s-au strans. Cand aceasta petitia avea doar 2,000 de semnaturi de la romani cinstiti si satui de coruptie, Antena3 a initiat o contra-petie, care a fost sustinuta de PSD prin toate canalele de comunicare. Amintim aici ca Antena3 este televiziunea cu ce...Citeste »
John KerryUn grup de romano-americani a initiat o scrisoare deschisa in care, in contextul vizitei la Bucuresti a subbsecretarului de stat Victoria Nuland, ii cer secretarului de stat John Kerry sa „puna mai multa presiune” pe oficialii de la Bucuresti pentru a respecta statul de drept si independenta Justitiei. In scrisoare i se multumeste lui Kerry pentru faptul ca a trimis-o la Bucuresti pe Victoria Nuland ca sa discute cu autoritatile romane despre statul de drept. „Exista multe exemple in lume care a...Citeste »
H.E. Igor Munteanude Deutche Welle
v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} * * *Ambasadorul Republicii Moldova la Washington, Igor Munteanu, a fost primul oficial de la Chisinau care a vorbit public foarte transant despre interventia militara a Rusiei in Crimeea, atentionand asupra faptului ca „in Crimeea, militarismul a doborat dreptul international, prin instalarea unui regim marioneta de ocupatie controlat de Rusia”. * * * Se ...Citeste »
Premiile Galei Studentilor Originari din Republica Moldova „Excelenta Academica pentru Moldova”Asociata Studentilor Moldoveni din Franta ”Jeunes Moldaves”, in parteneriat cu Biroul pentru Relatii cu Diaspora, Biroul Relatii Interetnice, lanseaza in premiera proiectul Gala Studentilor Originari din Republica Moldova ”Excelenta Academica pentru Moldova”. Scopul general al proiectului este de a face cunoscute in Republica Moldova rezultatele academice exceptionale ale studentilor si absolventilor moldoveni din strainatate, prin conectarea diasporei moldovenesti la comunitatea universitara di...Citeste »
E.S. Jesse White, Secretarul de Stat al statului Illinois, felicitandu-l pe Lilian Gaibu - Presedintele Asociatiei Moldovenilor din Chicagode Redactia Romanian Tribune
Foto: E.S. Jesse White, Secretarul de Stat al statului Illinois, felicitandu-l pe Lilian Gaibu - Presedintele Asociatiei Moldovenilor din Chicago Vineri, 22 Noiembrie 2013 devine o zi plina de semnificatie pentru Moldovenii din Chicago. Acestia, dupa ce au fondat in urma cu doar 4 zile prima organizatie moldoveneasca in statul Illinois, au fost invitati sa se intalneasca cu E.S. Jesse White, Secretar de Stat al statului Illinois, seful ministerului din acest stat care supravegheaza crearea tutur...Citeste »
Ambasadorul Romaniei in Statele Unite Iulian Buga cu romanii din Los AngelesNoul Ambasador al Romaniei in Statele Unite, Excelenta Sa Domnul Iulian Buga, s-a intalnit pe data de 26 ianuarie 2014 cu reprezentanti ai romanilor din zona Los Angeles in cadrul unui eveniment organizat de Societatea Viitorul Roman. Evenimentul a fost organizat cu scopul comemorarii unirii Moldovei cu Muntenia si nasterii poetului Mihai Eminescu, iar pe langa Excelenta Sa Ambasadorul Iulian Buga, la eveniment a participat si deputatul de diaspora Mircea Lubanovici, precum si lideri ai altor or...Citeste »
Steven Fulop - West Side SToryde Dan CristianTurturica - Romania Libera
Jersey City, un orasel de aproape 300 000 de locuitori, despartit de New York doar de raul Hudson, s-a schimbat radical in ultimii ani. Totul s-a petrecut datorita si o data cu mutarea a numerosi profesionisti care lucrau in zona de vest a Manhattan-ului si care au ales Jersey City pentru chiriile rezonabile. Banii si gusturile lor au atras rapid investitii in proiecte rezidentiale moderne, in restaurante si baruri hip, in magazine de lux. Problemele au aparut la jonctiunea dintre spatiul privat...Citeste »
Mesagerul Romanesc - interviu cu Steven Bonica > "Festivalul Origini Romanesti" de Marius Marin - Director, Mesagerul Romanesc, Portland-OR
Interviu realizat de Marius Marin, director al ziarului “Mesagerul Romanesc” - Portland, OR Ca roman stabilit in Chicago sau oriunde in America de Nord este imposibil sa nu fi auzit macar o data numele lui Steven Bonica si asta pentru ca, inca din anul 1995, s-a dedicat cu sarguinta activitatilor de promovare a culturii romanesti peste Ocean. De-a lungul timpului a fost implicat in numeroase proiecte, a avut bucurii, satisfactii, dar si dezamagiri, dar niciodata nu a stat deoparte. La finalul ce...Citeste »
Bogdan Umbrarescu - Attorney at lawde Avocat Dimitrie Bogdan UMBRARESCU
Orice persoana care are statut legal de rezident permanent poate aplica pentru obtinerea cetateniei americane. Criteriile care trebuie indeplinite sunt: continuitatea rezidentei (3 sau 5 ani in functie de caz), caracterul moral, cunoasterea limbii engleze , a istoriei si geografiei Statelor Unite ale Americii (testata la interviu de catre ofiterul de imigrare) si atasamentul fata de Constitutie (juramantul depus la naturalizare). Caracterul moral – “good moral character”- are o interpretare dest...Citeste »
Legea Falimentului in SUAde Avocat Dimitrie Bogdan UMBRARESCU
Orice lege complexa da nastere la anumite mituri. In acest articol,“mit” se refera la o idee sau opinie gresita. Sa clarificam cateva mituri care circula despre legea falimentului (“bankruptcy”): 1. MIT: Daca aplic pentru faliment nu imi voi gasi un serviciu. REALITATE: In statul Illinois exista o lege care impiedica angajatorii sa faca verificarea creditului la angajare, cu unele exceptii. The Illinois Employee Credit Privacy Act (820 ILCS 70/1 et seq.) interzice decizii de angajare pe baza de ...Citeste »
Justicede Avocat Dimitrie Bogdan UMBRARESCU
In ultimii ani pretul proprietatilor a scazut mult, afectand negativ pe proprietari. In general, valoarea casei sau a apartamentului a scazut sub valoarea imprumutului de la banca. Totusi pentru unii proprietari scaderea preturilor poate fi un avantaj pentru ca le ofera posibilitatea sa scape de al doilea imprumut de la banca. Multi proprietari au fost nevoiti sa obtina doua imprumuturi de la banca (first mortgage and second mortgage) pentru a-si cumpara proprietatea. Altii au recurs la un al do...Citeste »
Mihai Eminescude Corina Zorzor - Adevarul
Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850, Botosani - 15 iunie 1889, Bucuresti) La implinirea a 164 de ani de la nasterea lui Mihai Eminescu pe 15 ianuarie, in antologia „Marturii despre Eminescu“ poetul este portretizat, cu bune si cu rele, punandu-se accentul pe omul Eminescu. Il stim drept „Luceafarul poeziei romanesti“, un artist de neegalat, o prezenta nobila in spirit si in purtare. Insa cati dintre noi il cunoastem pe Eminescu cel real, istovit de boala si de saracie, cu hainele roase de timp? Cel...Citeste »
Mihai Eminescude Prof. Alina Vance - Colaborator al ziarului TRIBUNA ROMANEASCA
„Ingerul blond” al lui Eminescu a fost Veronica Micle, o doamna frumoasa, cu parul lung si balai si ochii albastri. S-au cunoscut la Viena, in 1872, la varsta de 22 de ani, pe cand el era student la filozofie, iar ea, casatorita deja de opt ani si mama a doi copii, venise pentru a-si trata o boala de piele. Fara a tine cont de piedicile morale, cei doi au inceput timid, in capitala austro-ungara, o relatie de amor ce avea sa fie condimentata, in urmatorii 17 ani, cu multa pasiune, intrigi, despa...Citeste »
Literaturade Prof. Alina Vance - Colaborator al ziarului TRIBUNA ROMANEASCA
Inceputurile literare ale Hortensiei Papadat-Bengescu situate sub semnul colaborarii la revista “Viata romaneasca”, se caracterizeaza printr-o proza de fina analiza a celor mai subtile reactii ale sufletului feminin. Scrieri precum Ape adanci, Femeia in fata oglinzii sunt realizate predominant dintr-o perspectiva subiectiva care se apropie de o minutioasa notare a senzatiilor. Participarea scriitoarei la sedintele cenaclului “Sburatorul”, caruia ii si dedica de altfel primele ei romane, ii influ...Citeste »
TUTEA---Fara-CredintaCategoriile confesionale sunt de asemenea in ordine alfabetica. * * * BISERICI ADVENTISTE (2) Biserica Romana Adventista de ziua 7-a (Romanian 7 th Day Adventist Church) 5959 W. Berenice Ave., Chicago, IL 60634 Pastor: Edy Constantinescu Tel: (773) 205-0720 www.chicagoadventist.org Biserica Romana Adventista de ziua 7-a (Romanian 7 th Day Adventist Church) 841 Elsie Dr., Melrose Park, IL 60160 Pastor: Samuel Negrea Tel: (630) 401-7540 www.adventistchicago.org ------------------------------------...Citeste »
Prof. Dumitru Buhaide Prof. Dumitru BUHAI, E-mail: profBuhaiD@aol.com
Viata este ca o moara Ce se-nvarte si traieste, Cata vreme apa zboara, Intr-un clocot ce-o-nvarteste. In perioada aceasta de viata, ar trebui sa stau linistit undeva, intr-un loc plin de pace si de mister, in care corpu-mi sa fie pe pamant, dar gandul ancorat in divinul Cer, de unde-mi vine lumina si bucuria, pacea launtrica si melodia poeziilor... Viata, insa, n-o pot aranja intotdeauna, cum as vrea; si sunt nevoit sa traiesc in mediul si in locul, pe care mi l-a harazit soarta, cata vreme mai ...Citeste »
de Prof. Dumitru BUHAI, E-mail: prof.BuhaiD@aol.com
(continuare din numarul trecut) Starea de multumire sufleteasca intensa si deplina, fericirea, este un sentiment profound si o experienta de viata umana/ personala, pe care doar o traiesti, cand sufletul iti canta de bucurie, mintea ti-e plina de optimism si dragostea iti cuprinde inima. Fericirea nu o poti explica, deoarece nu este o senzatie, ci o stare de constiinta, in care traiesti o pace si o armonie intre gandirea, sentimentele, vointa si corpul tau - cu stomacul, cu creieru, cu plamanii…...Citeste »
de Elena Josan
De obicei, se vorbeste despre alergii primavara. Dar multi oameni incep sa sufere de ele iarna, odata cu instalarea frigului, cand, fara nici un motiv, pe anumite suprafete ale corpului - fata, brate, picioare (de regula, genunchii sau partea interioara a coapselor), pielea se irita, se inroseste, se acopera cu pete, cu eruptii. Iar orice iesire din casa provoaca guturai, dureri de ochi sau senzatie de mancarime, lacrimare, mai ales in zilele insorite. In locuri deschise, unde bate vantul, apar ...Citeste »
de ILIE TUDOR - FORMULA AS
(continuare din numarul trecut) TRATAMENTE INTERNE Boli cardiovasculare De doua ori pe an se face cate o cura cu suc de cartofi, din care se consuma cate un pahar (200 ml) de doua-trei ori pe zi. Cura dureaza 45 de zile. Va aduce in organism un aport important de vitamina C, vitaminele B6, B1, B2, pigmenti cu efect antioxidant. Se recomanda, in mod special, pentru prevenirea puseurilor de hipertensiune arteriala, a arteritei obliterante, a cardiopatiei diabetice. Contra tulburarilor de ritm card...Citeste »
de ILIE TUDOR - FORMULA AS
Sunt printre primele plante de cultura aparute pe globul pamantesc Studiile arheologice au dovedit ca populatiile din America de Sud cultivau si consumau cartofii inca de acum sapte mii de ani. Leguma foarte adaptabila si rezistenta la vitregiile mediului, in zona muntoasa a Americii de Sud ajunge la altitudini record de 4000 de metri. In Europa, cartofii au fost adusi de catre conchistadorii spanioli, in plin Ev Mediu, si de atunci ei au cucerit practic intreg continentul, cultura lor extinzand...Citeste »
de Sorin OLARIU - membru al Uniunii Epigramistilor din Romania
EPI-FABULA MIORITICA Tara noastra de-o cutreieri, Nu-i nici mare, nu-i nici mica, Dar contine-atatia greieri Ca de-a dreptul te... furnica! SFAT UNUI MIRE In primii ani ai tineretii Nevasta ti-e lumina vietii, Dar sa te tii cand o sa-ti vina, Apoi, factura la lumina!!! PRESEDINTE SUB TENSIUNE S-a curentat demult, odata, C-un cablu de pe un vapor, Dar a scapat basma curata Ca nu e bun conducator. ADAM DESPRE EVA Furtul ei asa urat M-a lasat c-un mar in gat, Dar ma bucur ca din vita N-a luat o lub...Citeste »
Sorin OLARIUde Sorin OLARIU - membru al Uniunii Epigramistilor din Romania
MI-AM TATUAT ODATA… Mi-am tatuat odata -ca orice tip natang- Prenumele iubitei pe antebratul stang. -Ia uite, Paraschivo, ce mult mi te iubesc De te-am inscris pe bratul cu care-n draci muncesc! Asa-i spuneam iubitei in fata casei ei Adulmecand din paru-i miros de flori de tei. Ea m-a privit uimita ca la vreun sfert de ceas Si-a disparut in casa trantindu-mi poarta-n nas. De-atunci n-am mai vazut-o deloc la noi prin sat Si am ramas de fraier: si prost si tatuat. S-a maritat, zic unii, soptind pe...Citeste »
CENZURATde Mihai Somanescu - ActiveNews.ro
Universitatea Bucuresti a interzis, chiar in ziua programata evenimentului, activitatea asociatiei studentesti “Studenti pentru viata”, in cadrul Targul Educatiei, dupa ce s-au facut presiuni asupra institutiei, se arata intr-un comunicat primit la redactie. Asociatia Studenti pentru viata urma sa prezinte, pe 10 aprilie, intre orele 18:00 – 19:00 revista “Pentru viata, nr.2 – “Adoptia, o alegere nobila”, fiind programata la Targul Educatiei in urma aplicatiei depuse si a respectarii intregrii p...Citeste »
Eugen Tomacde Interviu realizat de Radio Europa Libera
Parlamentarul roman, de origine basarabeana, liderul Partidului Miscarea Populara, in dialog cu Valentina Ursu. Eugen Tomac: „Cu regret, constatam ca Federatia Rusa aplica acest limbaj dublu, una afirma, in forurile internationale si cu totul altfel actioneaza. Asa s-a intamplat in cazul conflictului transnistrean, cand, in repetate randuri, inalti oficiali rusi au sustinut raspicat ca vor solutionarea conflictului, in realitate, aceasta zona tampon isi consolideaza propria identitate, ducand op...Citeste »
Moscovade www.Moldova.org
Moscova insista asupra abrogarii Legii cu privire la principiile de baza ale statutului juridic al localitatilor din stanga Nistrului, adoptata de Parlamentul Republicii Moldova in 2005, si anunta ca numai dupa aceasta este dispusa sa negocieze problemele incluse in asa-numitul „al treilea cos” al tratativelor privind reglementarea conflictului transnistrean. De asemenea, Kremlinul considera inoportune discutiile privind acordarea unui rol de mediatori pentru Statele Unite si Uniunea Europeana. ...Citeste »
Breaking NewsSBAC’s efforts to lower Illinois’ LLC filing fee continues to gain momentum. Illinois Senate Bill 2776, which lowers LLC filing fees from $500 to $39, and series LLC filing fees from $750 to $59, passed the Illinois Senate without opposition last week. The bill has now moved to the House for consideration. Passing this bill through the House will be more difficult and a strong grassroots effort will be necessary to ensure legislators do not play politics with this legislation. By lowering Illino...Citeste »
 
Cautare:
Gaseste un cuvant cheie folosind aceasta optiune:
Cauta in site
Pagina Principala | Despre Ziar | Publicitate | Programare Editii | Distributie | Abonamente | Redactie | Contact | Sponsori
© www.RomanianTribune.net